torsdag 31. januar 2013

Tyvstarter fredag

I god stil bestemmer jeg meg for å starte et nytt og bedre kosthold på en fredag! Ja, for det er jo kjempe lett å få til... I og med at jeg har en enorm evne til å holde meg unna sjokolade mener jeg! Faktisk er det lettere å slutte med snus enn sjokolade... Far i huset har jo ingen planer om et nytt og bedre liv... enda.. ( når da?).. sånt overlater han til meg visst nok! Og jeg er definisjonen på svake mennesker, ikke i alle tilfeller, men på sjokoladefronten.. ja, ja- JA! Jeg tar en til liksom...

Julen føler jeg varer fortsatt og jeg har slurvet med både frokost, lunsj og middag- men nå er det stopp! Har mekket meg en super frokost til i morgen så nå er jeg i gang. Egg, spinat og gulerot! Nam sier du sikkert nå, men jeg er overbevist om at dette blir tidenes frokost. Can't wait! Føler jeg må løpe i seng slik at det kjapt blir frokosttid! :)

Hadde forøvrig planlagt et innlegg med hvem er jeg i dag... Det er deadline day så hele kvelden for far i huset sin del handler om det. For de som er ukjent med begrepet er det visst nok julekveld for fotballfansen for i dag er siste frist til å kjøpe, bytte, selge og bytte jobb i fotballverden... Eller noe sånt! Var visst en i august også. Da glodde vi til langt på natt til ingen nytte for laget vårt var skikkelig treg og kjøpte ca ingenting.. jaja.. nok om det.. Jeg mistenker dog at på grunn av iherdig nettaktivitet i området, menn oppdaterer seg på deadline day om de ikke får se tv og i motsatt fall surfer kvinner finn.no ( tipper det er MYE møbler som skifter eier i dag) så ble jeg tildelt tidenes dårligste tilkobling.

Ergo ble det ikke noe ego- innlegg, men frokost til i morgen i stedet! Greit det også da! Bildet av den kommende frokosten min er vel en bekreftelse på at jeg i alle fall ikke er en matblogger og jeg kommer nok ikke til å bli nominert i kategorien " mest estetiske mammablogg"! Vil dere se mer fristende ( og tiltalende??)sunn mat kan dere ta en kikk her i stedet.. Siden jeg er bittelitt nærsynt tenker jeg at det ikke er SÅ nøye at måten ser fin ut! Håper ikke kokken ( far i huset) leser dette... ;)

onsdag 30. januar 2013

No pain...

.. no gain! Jeg starter med en klisje for nå er jeg ødelagt! Fy f... den spinningtimen var vond! Likevel fikk den fram smilet igjen. Det er noe med den mestringsfølelsen en får når en finner takten og kjenner kroppen jobber på lag med en! Skjønner ikke at jeg for 6 måneder siden sa jeg aldri skulle gå på spinning igjen fordi jeg for noen år siden hadde en dårlig opplevelse. Heldigvis så har jeg en sprek svigermor og en god venninne som fikk lokket meg til å prøve det igjen :) Takk for det!

Trening er min friperiode, en av de få gangene jeg bare er MEG! Og det kjennes godt. I tillegg får barna min en mamma med mer energi, med andre ord en vinn-vinn situasjon! Vel hjemme igjen er det trening på annet vis... Opp og ned trapper til unger som klarer å komme seg ut av sengen, men ikke opp igjen, unger som er tørste, unger som plutselig har har ting i sengen som verken skal være på rommet eller i sengen! Men nå er mor dusjet og godt plassert på sofaen!

Nå skulle jeg selvfølgelig vist et bilde av meg på spinningen, men siden jeg har bildefobi har jeg lånt to bilder fra sportmaster.no for å vise hva jeg har trent i dag!

God lille lørdag!

Wut??

Jeg er fryktelig sliten om dagen! Lurer på om det er alderen ( 31 og noen mnd! Iiik) eller om det kan ha noe med jobbskifte, problemer med å komme seg i seng, snusslutt etc... Jaffal.. jeg prøver å være positiv, men syns det er bittelitt vanskelig og veien til de lettvinte løsningene er kort! Oppfører meg som en surmulende kjerring ( stakkars de jeg bor med!) og er vimsete så det holder! I går for eksempel klarte jeg å miste første bybanen hjem da beina nektet å bevege seg fort nok på grunn av gangsperr helt ut i lilletåen. På bybanen glemte jeg meg helt bort og oppdaget plutselig at vi kjørte forbi der jeg burde ha gått av! Ahrg! Skylder på Christian Grey da jeg var godt inne i andre boken for ørtende gang. Jeg liker absolutt fifty shades! ;)

I dag skal jeg på spinning med en venninne og satser på at det gjør underverker på humørsiden!

Det regner forøvrig i Bergen i dag også...

mandag 28. januar 2013

Bursdag!


I dag blir Snute to år! Hurra for verdens (objektivt sett selvfølgelig!) beste toåring! Vi har spist kaker, hjemmelaget tomatsuppe, åpnet pakker og kost oss! :) Nå sover de små søtt, mor har laget rundstykker til i morgen og det er på tide å slenge beina på bordet! ;) For sånn gjør vi det her i huset!

I anledning dette mammainnlegget så pågår det for øyeblikket en mammabloggkåring. Nå skal jeg ikke si jeg er nominert, men det er innspurt i stemmegivningen og jeg har oppdaget noen nye blogger som jeg vil tipse om:

diaperdivadiary: Hun er absolutt ingen diva, og det er utrolig morsomt å lese om hennes hverdag som mamma til to! I tillegg er hun gift med selveste Jack Bauer! Like vakker på utsiden som på innsiden :) Anbefales på det varmeste! :)

Osloinchanel: Tilfører litt luksus i min hverdag. 

Litloo: Masse latter og ærlighet.

Piasverden: Historiene om Bønna MÅ leses! Morsom og realiteten slik de fleste av oss opplever den!

God lesning! :)

søndag 27. januar 2013

Liksom fiskegrateng...

I dag hadde Snipp ønsket seg fiskegrateng til middag. Jubelen stod nærmest i taket hos mor som skred til verket og produserte hjemmelaget fiskegrateng. Da vi manglet ymse ingredienser ble det en liksom fiskegrateng selv om jeg mener den inneholdt alt en fiskegrateng bør ha, blant annet fisk! Skuffelsen var til å ta og føle på da den ble servert og ungene så at det ikke var kjøpegrateng! Skrekk og gru! Men mor og far var fornøyd og sultestreiken til de små ble heldigvis avlyst da bestemor stakk innom med nystekte vafler med tilbehør.. Lykke! :)
Vaflene var god oppladning til treningen min også så nok en gang klarte jeg å øke på vektene! Men jeg må revurdere programmet mitt og få gjort det om til en to-splitt. Tre-splitt funker dårlig når en bare får trent styrke to ganger i uken ;)
Nå har mannen stukket av for å se fotball! Etter en aktiv helg med lek i snøen ( som akkurat nå regner bort) og masse kos er jeg nå klar for en episode vampire diaries før sengen. Siden jeg likevel har  fjernkontrollen for meg selv liksom!
Avslappet og klar for en ny uke :-)
Ut på tur, aldri sur!

Sunday feeling!

Søndag er en deilig slapp dag! Etter å ha tilbragt hele lørdagen sammen er ungene så glade for å se hverandre søndags morgen at de gledesstrålende hopper på hverandre. Mor prøver desperat å skille dem samtidig som hun lager frokost, siden jeg er hønemor er jeg jo redd de skal skade seg under tumultene på stuegolvet, selv om det jo helt sikkert er godt ment fra alle parter der de ligger lagvis?? Ellers har vi en fast søndagstradisjon her i huset... Det er alltid et glass, fat eller andre ting som går i gulvet med ulikt innhold. Jajamen...! Fin søndagsfølelse med andre ord ;) Etter frokost satte de i gang med sin nye favorittaktivitet, glassmaling ( sånn plastmaling til å henge på vindu, ikke real-stuff glassmaling) og da er det fascinerende å se hvor godt de samarbeider! :)

Jeg kom forøvrig på at jeg lovet en "anmeldelse" av middag under hundrelappen hos Rema 1000. På bildet under kan dere se hva våre middager bestod av. Appen forenkler handlingen mye siden den lister opp alt du trenger og mesteparten av tiden bruker en i grønnsaksdisken så rettene inneholder MYE grønnsaker. Dessverre var vår Rema utsolgt/manglet store deler av det vi skulle ha. I vår familie falt ikke disse rettene an smaksmessig heller. Jeg syns de var litt tam og kjedelig faktisk, men mulig fordi vi manglet noen ingredienser og engasjerte oss nok til å lete rundt for å få tak i ingrediensene! Vi prøvde noen av rettene i fjor også, de var vi mer fornøyd med! Så om du er matlei og trenger litt inspirasjon anbefaler jeg gjerne appen! Ta en kikk i arkivet om en ikke er fan av disse rettene for der ligger det også mye. Gjør i alle fall hverdagen litt enklere for travle familier! Har man ikke en Rema i nærheten kan man jo bruke handlelisten på andre butikker også! :)

fredag 25. januar 2013

Slank av trening?

Trodde du at du ble slank av å trene? Vel, da må vi kanskje tro om igjen i følge Jøran Hjelmesæth som sier til Ettermiddagen på TV2 at trening er overvurdert dersom du skal slanke deg. Du kan lese saken her. For meg funker det uansett ikke å ha som mål med treningen at jeg skal bli slank, da ramler jeg av lasset før jeg får sukk for meg! Nå trener jeg for humøret og energien sin del. Trening er så mye mer enn å være slank eller sprek! :) Så kanskje er det overvurdert å trene seg slank, men trening i seg selv er mer undervurdert enn overvurdert! Kanskje blir trening alfa og omega for at du skal komme deg igjennom dagen når du finner ut at du skal endre kosten, ikke spise sjokolade i uken eller kanskje du rett og slett må spise mindre? Jeg merker at så lenge jeg trenger og spiser det kroppen min trenger ( der er vi jo alle forskjellig) så minskes også godtesuget. Før var det helt utenkelig å gå en dag uten sjokolade eller brus, nå spises det kun i helgene- noen ganger glemmer jeg det gjerne da også! :)

Jeg tror det viktigste er å finne den balansen og treningen/ aktiviteten en selv er fornøyd med til å begynne med. Gaper man over for mye blir man raskt lei! Etter hvert kan en kanskje variere og og utvide horisonten!

Denne Hjelmesæth sier at vi trener for lite til å oppnå slankeeffekt, men jammen kan vi oppnå mye bra effekt med lite trening også! Ta meg selv for eksempel.. Jeg merker at jeg er i mye bedre humør når jeg har fått trent, jeg har mye mer energi ( noe ungene setter stor pris på!), jeg har fått bedre selvtillit, både fordi jeg ser at jeg klarer og fordi jeg føler meg bedre! Som en bonus passer klærne mine bedre nå enda jeg ikke har gått ned noe i vekt! Folk er også begynt å kommentere at jeg har gått ned i vekt så det er jo litt stas at treningen har synlig effekt! :D Jeg mener fortsatt at litt trening er bedre enn ingen trening- og husk at en times trening legger beslag på ca 4 % av tiden din den dagen! :) Det er kanskje de 4 % du trenger til å få en bedre dagen, en bedre helse og et bedre liv? Det er mange ting som forebygges ved hjelp av trening!

Er jo likevel enig med Hr. Hjelmesæth at kostholdet også er en viktig faktor her! Noe som minner meg på at hos meg har julen allerede vart for lenge så det er på tide å gjøre noen grep på kostholdsiden også! ;)

Ønsker dere en god helg!

Ps. Angående gårsdagens innlegg så kan jeg informere om at bilen går igjen ( enn så lenge). Verkstedet serverte meg en fet regning + en lang liste over feil som må utbedres. Her snakker vi utgifter i titusenkronerklassen * 4.. Skulle nesten tror jeg kjørte porsche! Fikk også endelig sett ferdig sex & city, men tror dere ikke tv2 var kommet på kant med sitt eget sendeskjema slik at opptaket brått ble kuttet FØR den var ferdig.. AHRG! Men det var heldigvis gårsdagen og den er vi ferdig med! :)

torsdag 24. januar 2013

En sånn dag...

Dagen startet vel strengt tatt om natten med en syk Snipp. Han fikk vaksine i går og reaksjonen kom i natt.. Oh joy! Så da skjønte jeg at det ble hjemmetilværelse på meg. Fordelen var i alle fall at  vi kunne sove lenge i dag! Våknet av at far i huset desperat forsøkte å få start på mandagsbilen vår. For de som sjekker kalenderen og vet at det ikke er mandag i dag- denne mandagsbilen driter i hvilken dag det er!

I alle fall flatt batteri- IGJEN! Så etter å ha gående fulgt de friske i barnehagen gikk jeg i gang med demontering av batteriet ( nei, jeg er ikke mekaniker, men mulig jeg snart kan bli det..) og fikk satt det på lading.

Nå sitter jeg altså her og trommer med fingrene mens jeg venter på at det skal lades opp! Aller helst skulle jeg ha frest på butikken for å døyve abstinensene mine, men får klare meg med kaffe, gigant mais og Disney junior. Håper forøvrig poden er lei snart slik at jeg heller kan se slutten av filmen sex & the city ;)

onsdag 23. januar 2013

Kvelds?

I kveld har jeg lekt meg litt på kjøkkenet! Fant en oppskrift på Pinterest som jeg fikk lyst til å teste ut, men gjorde den litt om til min egen. Guttene mine og jeg får rimelig urolig mage når vi spiser vanlig brød. Jeg tror ikke det er glutenallergi da både jeg og Snipp er testet for dette, men mindre gluten i kosten funker fint så jeg gjorde et tappert forsøk i dag. Og tenk, det falt i smak hos far i huset som er kokk. ;) Dessverre så noterte jeg ikke mål da det meste går på slump hos meg, men sånn ca blir det:
4 dl glutenfrie havregryn, vanlig går også!
2 egg
2 dl melk etter ønske ( jeg brukte soya)
1/2 ts bakepulver (kan droppes)

Jeg malte havregrynene til mel så man kan selvfølgelig bruke havremel også, men vær obs på at det gjerne ikke er fri for gluten! Blandet så i resten. Røren skal se ut som en pannekakerøre så bruk så mye melk du trenger. Ønskes mer fiber kan en tilsette fiberhusk for eksempel. Ha røren i små smurte former. Nok til at bunnen er dekket. Jeg brukte creme brulè former, men harde muffinsformer går nok også fint. I papirformer er jeg redd det flyter utover. Stek i ovn på 200 grader i ca ti minutter. Sjekk med kakenål om de er ferdig. Man kan selvfølgelig steke de som pannekaker også! Vi fikk 12 små "brød".

Disse kan spises som vanlig brød med pålegg eller som vi gjorde med posjerte egg! :)

Ellers har jeg hatt meg en ny økt med bakkeintervall..Tungt, men deilig! Har tydeligvis løpt hardt de tre gangene jeg har brukt løpebroddene mine for den ene hadde rett og slett slitt seg! Jeg lukter en kommende reklamasjon...

Snusslutten går forøvrig bra! Jeg er nesten ikke sur eller hissig! De jeg bor sammen med har i alle fall ikke våget å nevne noe om det! Så jeg har belønningen min i sikte... Et medlemskap på et nytt og litt annerledes treningssenter: Fightlab

Men nå er det snart natta!

tirsdag 22. januar 2013

Innsats, baby!

I går stilte jeg som alltid opp på trening med innstillingen: klar til innsats! Som vanlig er i januar var det stappfullt og hjørnet "mitt" som jeg vanligvis har for meg selv var inntatt av ivrige (?) ungdommer... Jeg passet på å ikke presse meg inn, men kapret litt plass innimellom. Mens jeg holdt på med mine øvelser følte jeg blikk i nakken og da jeg kikket bak meg oppdaget jeg at en av disse tynne ungdommene regelrett stirret på meg med et blikk som tilsa at jeg IKKE burde være der! FREKT! Riktignok er jeg ingen sylfide ( been there, done that!) og ja, jeg har dessverre en mage som ikke viser seg fra sin beste side om du ser meg i profil, men jeg fortjener vel ikke storting likevel? Nettopp den magen burde vel være en god grunn til at jeg faktisk går og trener? Jeg hadde mest lyst til å si: "Hei, kan ikke huske å ha sett deg her før?". Sånn bare for å bevise at jeg hadde gått der en stund, men så tenkte jeg... Drit i det og kjør på! Og det gjorde jeg! Jeg svettet, skar grimaser og løftet tyngre enn jeg noen gang har gjort! Hurra for meg! :)

Etterpå bar det hjem til kvelds bestående av cottage cheese, kesam, mandler, vanilje, sukrin, kanel og eple! Det ser kanskje ikke godt ut, men jeg kan love at kroppen min elsket det etter treningsøkten! Jeg syns det smaker godt også da jeg er veldig glad i cottage cheese.

På vei hjemover lekte jeg meg med skyggen min. Misunnelig på skyggen min som tidvis ser bedre ut enn meg!

Økten min var som følger (rygg, biceps og mage):
Markløft
Stående roing
Sittende roing
Nedtrekk
Rygghev
Curls med stang
Hammercurls
Roll-outs
Tuck-ups

Har du noen gang følt du ikke passer inn på et treningssenter? :)

mandag 21. januar 2013

Mandag

Etter å ha levert et helt lite flyttelass en tidlig mandags morgen er det ganske godt å ha fem minutter for seg selv før uken endelig braker løs... Detoxte ( smaker drit, men gjør sikkert godt???) i bestekoppen som en av mine to kreative svigerinner har laget til meg og musikk på øret...

Jeg kjenner jeg snart er klar til å møte mandagen....

søndag 20. januar 2013

Mammarefleksjoner..

Nå er ikke denne bloggen kun om trening og kosthold, men helheten av et bedre liv og helse, med andre ord et harmonisk liv. Det inkluderer også mammarollen. Der ligger det mange grunner til bekymring, irritasjon og frustrasjon. Ingen av disse hører sammen med et harmonisk liv. Så i dag var jeg innom Jona, med den fine bloggen Tyskertøsa. Hun har skrevet et innlegg om "the idle parent" ( passive foreldre), det ga meg en liten vekker.
Passiv foreldre er i denne forståelsen positivt ment. I dag er gjerne fullbooket med aktiviteter fra de er ganske små. Er det ikke organisert så er det vi foreldre som setter i gang med aktiviteter. Tegne, male osv. Ofte er det vi som har styringen, vi trekker oss ikke unna og lar de få leke i fred. Meg for eksempel... Jeg blir en sinnamamma og nei-mamma! Ikke gjør ditt eller gjør datt og til slutt blir ungene sur og lei. Det som i mitt hode skulle bli perfekt og super koselig ender bare i en tragedie, tårer og frustrasjon.
Jeg er en sånn mamma som streber så hardt etter å være perfekt at jeg rett og slett sliter meg ut på det! Jeg skal være en perfekt mamma, kone, kollega, husmor, venninne- helst skulle jeg ha bakt, sydd, strikket, trent litt hver dag og på toppen av det hele skulle jeg hatt overskudd til mann og barn også. Det hele ender som oftest i katastrofe med meg som en slags sakkosekk på sofaen når ungene er lagt.
Perfeksjonismen min råder også over den stakkars mannen min- ingenting han gjør når opp til min standard- så nå har han bare gitt opp og der har jeg bare meg selv å takke for at all klesvask, rydding og husvask er blitt mitt ansvar! Livredd for rot og gris er jeg også så noen ganger må jeg ta meg selv i å unngå aktiviteter som kanskje nettopp kan føre til det..
Så i dag bestemte jeg meg for å være litt idle parent og se hvordan det gikk. Sjelden har jeg fått så mye hjelp og kos, sjelden har jeg hatt så fornøyde barn som helt tydelig har kjent mestringsfølelsen fordi neimammaen har holdt seg borte! Det hendte jeg måtte trekke pusten dypt noen ganger og bite tenna sammen, men alt i alt gikk det veldig bra! Oppvasken ble unnagjort av Snipp, lykkelige barnehender ble full av glassmaling og kjeksene jeg laget ble dynket i soyasaus... Men sintemammaen var heldigvis fraværende uansett! Og med tanke på snusslutten er det jammen imponerende! :)
Så fra nå av skal jeg bli en passiv tilstedeværende mamma! Så takk, Jona, for at du delte dette på bloggen din! :) Jeg håper dette kan hjelpe meg til å finne mitt indre harmoniske sted som jeg innbiller meg ser ut som under her :) Bilde er lånt fra google..

fredag 18. januar 2013

Farvel...

Jeg sier herved farvel til en gammel venn gjennom ti år ( minus noen svangerskap)! Jeg har bestemt meg for at jeg skal slutte å snuse! På tide vil noen kanskje si... Nå blir det i alle fall høy sutre faktor og kanskje litt hissig toneleie de neste dagene ( eller ukene??).. Jeg har allerede sett meg ut belønningen og den prisen har jeg planer om å sikre meg så motivasjonen er på plass!

I dag er altså siste dagen. Ungene er lagt, mannen er på julebord (hmm..ja.. det er januar!) så per nå slipper de i alle fall unna verden min! Nå skal jeg altså ha skikkelig hjemme-alene kveld! Lurer på hva jeg skal ta meg til??

Fikk forøvrig et kompliment av en annen mamma i barnehagen i dag. Hadde puttet minsten i bæremeis på ryggen og denne mammaen mente jeg måtte ha en utrolig sterk rygg for jeg hadde han jo ALLTID på ryggen! Det er ikke helt sant da. Faktisk ganske sjelden... I dag bar jeg han bare fra en avdeling til en annen og så ut i bilen mest fordi det var praktisk siden han da satt i ro, ikke noe kjempe utfordring med andre ord. Følte ikke helt jeg fortjente skrytet, men kjekt å bli lagt merke til da... Skal uansett sjekke i speilet i kveld om det ikke har dukket opp en muskel eller to sånn for å være på den sikre siden ;)

Happy fredag fra meg og katten!

torsdag 17. januar 2013

Hverdagstrim


thechicitalian.tumblr.com


Jeg innleder dagens fortelling med noen kloke ord! Med friskt mot fant jeg ut at vi kunne ta akebrett til barnehagen. Det var jo snø! Jeg bestemte meg for at ungene ville elske ideen min, noe som igjen ville få de raskt avgårde og ergo ville mor pådra seg mindre stress. Jeg var veldig enig med meg selv så sånn ble det! Veeeeel.. Tanken vil jeg påstå var god, resultatet? Ikke helt i tråd med intensjonene! For det første var det MYE mindre snø enn jeg hadde planlagt så akebrettet hadde ikke noe gli. Det endte derfor med at jeg fikk kombinert litt trening da jeg måtte slepe akebrettet etter meg med to stykker bakpå. Eldstemann tok heldigvis sitt eget. Sekkene ( som forøvrig må ha vært fylt med stein) var det jo ikke plass til så de måtte jeg ha i andre hånden. Smått om senn kom vi oss i barnehagen og hadde brukte mye lenger tid enn om vi hadde gått. Mor var svett, men ungene var like blid. Så selv om mye gikk galt så ble det jo bra tilslutt. Ungene kom fram og syns det hadde vært en super tur, jeg rakk sjåføren min og kom meg tidsnok på jobb! I tillegg fikk jeg lurt inn litt hverdagstrim og hverdagstrimmen skal ikke undervurderes for småbarnsmødre! :)

I går for eksempel kom jeg meg litt for seint ut fra jobb og innså at jeg måtte raska på for å nå bybanen som passer inn med toget. For hva ville vel mannen si om jeg kom en halvtime for sent hjem?? Han driter selvfølgelig i det, han vet jo at jeg kommer hjem til slutt, men tankegangen var nok til at jeg hentet fram Speedy Gonzales i meg. Resultatet? Litt høyere puls og ny rekord opp til bybanestoppet! Da jeg var vel framme hadde jeg mest lyst til å hoppe opp og ned i ekstase over min nye rekord, men valgte å holde meg til et lite jubelrop inni meg. Små barn store gleder? Eventuelt litt krydder i travle småbarnsmødres hverdag. Trening i mitt hode krever faktisk ikke all verden. Noen ganger kan faktisk de små stegene i riktig retning være nok. Trappene i stedenfor heisen, gå av eller på bussen noen stopp lenger borte, haien kommer med barna og så videre. Alle kan fortelle deg hva du bør gjøre, men til slutt er det bare du som kan gjøre noe med! :)

Ha en fin torsdag- snart er helgen her!

onsdag 16. januar 2013

Bakkeintervall

I dag var min treningsdag. Kjente  at jeg ikke var lysten på å kjempe om apparater på et januarfylt treningssenter så fant ut at jeg ville trene bakkeintervall. Aldri gjort det før, men kommer definitivt til å gjøre det igjen! Inviterte mannen med og til min overraskelse sa han ja! Så vi satte i gang med friskt mot...TUNGT! Med en liten tjuvstart vant jeg første runde, godt fornøyd med det ;) Må likevel innrømme at det føles ganske bra å løpe etter mannen i sitt liv også, definitivt en booster og motivasjonsfaktor!

Gelefølelse i beina og sånn passe svimmel bestemte vi oss for at det holdt med tre runder. Da lå vi bortimot langflat og det var nummeret før vi måtte krype hjem! Målet nå blir å klare fire runder og jeg håper jeg får mannen med flere ganger. Burde vært en obligatorisk paraktivitet! Høy adrenalinfaktor, stor dose frisk luft og i dag fikk vi et innslag nysnø også. Fantastisk! Kommer helt klart til å sove godt i natt :)

Et lite bilde av deler av bakken...

tirsdag 15. januar 2013

Smoothie!

Denne oppskriften er til ære for en jeg kjenner som er så heldig at han er en datter som forsyner han med smoothie! :)

2 bananer
2 store håndfuller med spinat (jeg brukte frossen spinat)
1 kopp melk ( all melk kan brukes)
Kanel
Vaniljepulver
1 ss kokosolje ( kan droppes!)

Kjør i blenderen til du får en jevn blanding og hell i glass.

Nyt! :)

Jeg er ingen næringsekspert, men grådig god på google så her kommer litt info om det smoothien inneholder fra kildene wikipedia og Bama:
Bananer inneholder kostfiber, A-, B- og E-vitaminer, samt mineralene fosfor, kalium, jern og sink. Spinat er en flott kilde til folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Den er også en kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke antioksidanter og fytokjemikalier.

Karotenoider i spinat er sterke antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelig frie radikaler. De reduserer derfor risikoen for hjerte- og karsykdommer og kreft ved å forhindre skade på celler, kroppsvev og arvestoff. Litt artig fakta om banan er at det i følge det indiske medsinsystemet Ayurveda bør frukten ideelt sett spises på tom mage om morgenen da det sies at den da vil ha en rensende effekt på kroppen! I Asiatiske land er det derfor uvanlig at man spiser banan på kvelden... Tror jeg herved skal inkludere banan til frokost! :)

Brød som energikilde?

Etter treningsøkten i går har jeg funnet ut at brød ikke fungerer som energikilde for meg! Men det fungerer gjerne supert for andre som anbefaler ikke noen å kutte dette ut sånn uten videre.

Har lenge vært flink til å spise minimalt med brød selv om jeg i utgangspunktet er veldig glad i en skive brød med godt pålegg. Etter jeg begynte i ny jobb har vi smørelunsj på jobb som jeg har spist hver dag. Naturlig nok mye brød og jeg har utsatt å introdusere mine medkollegaer for mine sære lunsjvaner... Vel.. det bør jeg endre på! Vanligvis er jeg veldig flink til å pushe meg selv, men i går var både krutt og gitt bortreist. Jeg ga opp vektene og tok meg en økt med intervaller på tredemøllen og det var der mirakelet skjedde! Ny rekord! En kilometer på 9.30 ( minutter altså!) Ikke imponert sier du? Vel, for meg var dette stor stas på en ellers tung dag! :) Har jo planer om å løpe et ultraløp på 62 km om en stund ( ikke i år!) så formen der må forbedres betraktelig!

Så nå har jeg bestemt meg for å bli bedre på å planlegge både frokost og lunsj. Blyanten er spisset og de blanke arkene er klar. Nå skal det planlegges skikkelig mat for muskler!

Vi tester forøvrig ut middag under hundrelappen denne uken. Ble ikke akkurat billig, men siden vi ikke passer inn i kjernefamilien blir det sjelden under hundrelappen for oss. Oppdatering kommer i slutten av uken.

Avslutter med et sitat funnet hos bitsotruth :)

søndag 13. januar 2013

En trøtt morgen..

Her i huset har vi vært våken i timesvis allerede. I alle fall husmora og de tre små. Siden både husmora og far i huset er b-mennesker så har vi annenhver dag vi sover lenge og jeg hadde min i går. Minstemann er begynt å vekke hele huset klokken seks og det syns jeg er i overkant tidlig! :/ Før var det mellomste sin oppgave, men så hadde vi noen fine måneder hvor de sov helt til halv åtte-åtte! Fantastisk! Energien begynte så smått å vende tilbake etter det som føltes som år uten søvn, i alle fall siden mellomste ble født for snart fire år siden... Så en måned før jul begynte minstemann å våkne hver eneste natt i en måned etter en runde med hånd,fot og munnsykdom og jeg gikk rundt i koma... Da han endelig begynte å sove igjen var han blitt omvendt til a-menneske! WHAT?

Det vil si... Det er en kombinasjon... Samtidig lærte han seg å klatre ut av sengen og ble b-menneske om kvelden, han som tidligere var trøttis når barne-tv startet. Så enten har vi et svære strev med å få han til å bli i sengen på kvelden, belønningen blir da at han sover lenger om morningen. Om han sovner med en gang er belønningen en tidlig morgen. Resultatet av alt er komaforeldre og da er det ikke lett å finne energien til å komme seg opp av sofaen på kvelden.

Det positive med tidlige morninger er at man får masse tid til å gjøre ting som burde vært gjort bare for å holde seg våken! Så nå sitter jeg i nyvasket hus og drikker min favoritt te mens jeg smiler av budskapet på koppen :)

lørdag 12. januar 2013

High carb dag..

I dag har vi proppet oss på karbohydrater, men det er lørdag så da er det lov! Ikke noe spennende på kostholdsfronten i dag med andre ord..

Etter vi hadde spist lunsj dro far i huset på fotballcup med bonus og vi andre tok oss en tur ut. Vi fikk en fin, lang tur ute i det kalde været med Snute i bæremeis på ryggen. Med andre ord fin måte å kombinere kvalitetstid med barna og trening! Trening MÅ ikke skje inne. Vi fikk masser av frisk luft og bittelitt d-vitaminer fra solen som valgte å stikke fram over fjellet. Guttene var godt fornøyd med turen da vi så diamanter overalt! Fine iskrystaller som er skapt av kulden :) Når kvelden kom var de slitne og ba faktisk om å legge seg!

Så nå er det kvalitetstid på mor og far. Ti blå ute og dårlig isolerte dører og vindu fra åtti-tallet gjør det kaldt også inne. Da er det ikke annet å gjøre enn å tenne masse lys og krype sammen under teppet! :)

God helg!

Ps. Sjekk forresten ut dette, vurderer å teste ut noe av dette! De starter opp i tilknytning til de treningssenteret hvor jeg trener i dag og man kan ha kombimedlemskap. Jeg er usikker på om det lønner seg med medlemskap for jeg vet ikke om jeg rekker over alt! Er jo veldig glad i solo styrketreningen min også... *tenkeboksen*

tirsdag 8. januar 2013

Endelig!

Endelig kom jeg meg på trening igjen i går! Det var bein som stod på menyen... Av en eller annen grunn misliker jeg å trene bein ( hvorfor sier alle det?), men det er utrolig godt når det er gjort! At jeg misliker å trene bein er muligens også grunnen til at behovet nettopp der er ekstra stort... *plystre* Jeg merker dog at det faktisk hjelper på med muskler i beina når en for eksempel skal løpe etter bussen!? Har alltid trodd jeg hadde dårlig kondis, men med tanke på at jeg nå klarer å løpe lengre distanser uten å dø til tross for null kondisjonstrening så var det kanskje ikke bare der feilen lå?

Nederst i innlegget kan dere prøve å se hvilke øvelser jeg gjorde i går. Om man klarer å lese det! Ble dessverre et veldig dårlig bilde, det som ble bra nekter å snu seg rett vei! Blogger fortsatt på mobil.. PCen vår har emigrert til steinalderen og står ikke opp før jeg har lagt meg! Men over til saken... Øvelsene er egentlig del av et treningsprogram som Nora hadde et innlegg om for en tid tilbake. Jeg har slitt med å finne riktige og varierte øvelser så jeg bestemte meg for å teste det. Dette er jo egentlig fy siden treningsprogram er individuelt tilpasset, men jeg gjorde det for å bli kjent med flere øvelser. Av en eller annen grunn får jeg bare håpløse program av sånne veileder selv om jeg sier hva jeg ønsker! Kanskje de ser på meg og tenker at det kommer jeg ALDRI til å klare... Vel.. da skal jeg motbevise de! Tingen er da at jeg faktisk liker dette programmet veldig godt så kommer til å teste det en stund til og se om jeg bør foreta noe tilpasninger.

Som en kanskje ser så har jeg kjørt 3 runder på alle øvelser enn utspark... Der hadde det seg sånn at jeg:
1. Brukte alt for lang tid før jeg kom i gang da jeg ikke gikk tre runder rundt apparatet for å finne ut hvordan den skulle stilles inn! Tilslutt måtte jeg be om hjelp fra en ung bodybuildergutt som heldigvis stilte sin dyrebare treningstid til min disposisjon!

2. Og da jeg endelig var vel etablert klarte jeg å stille den ut av posisjon igjen med det resultat at jeg ble sittende fast i den! Kom meg heldigvis ut på egenhånd, men bestemte meg for å gi den et nytt forsøk på en bedre dag! :\

søndag 6. januar 2013

God søndag!

På treningsfronten har det vært stille- ellers? Not so much! Kort arbeidsuke og like kort tid til alt som skulle vært gjort... Julen er ryddet ut, garderoben er satt opp og de tre minste rakk akkurat en hel dag i barnehagen i 2013 før Snapp måtte hentes hjem igjen torsdag! Heldigvis for meg begynte jeg i ny jobb onsdag så jeg insisterte på at det var UMULIG for meg å være hjemme. Noe som jo er sannheten. Men nå er heldigvis alle friske *bankibordet*

Treningen har vært nødt til å vente- hodet mitt har vært ganske fullt når jeg kom hjem fra jobb denne uken. Mye nytt å sette seg inn i! Det gode er at jeg har et stykke å gå fra der kollektivtransporten ender så jeg får så godt som dekket de obligatoriske 30 min med aktivitet om dagen! * Lykke* Da trenger jeg ikke ha SÅ dårlig samvittighet om jeg ikke kommer meg på trening!

Ikke for det... Jeg sitter ikke mye i ro hjemme heller! De små syns det er helt topp å leke at mamma er klatrestativ :) Egentlig så trenger man ikke manualer når man har barn og egentlig burde jeg vært mye flinkere til å se på hva Snipp gjør! Han er den eneste jeg kjenner som har sixpack og han er 6 år! Tror jeg bør henge meg på når han er ute og klatrer i trær...

I dag startet vi dagen med å lage krønsjy frokostblanding! Fryktelig enkelt:
Havregryn
Havrekli
Litt hakkede mandler
Litt hakkede cashewnøtter
Søtning- nok til at alt blir lett blandet. Den skal ikke være for fuktig, men ikke for tørr heller
Vaniljepulver

Spre utover et bakepapir på stekebrett. Sett i ovnen på 150 grader om en har dårlig tid, lavere temp om en har god tid og vil bevare enda mer av næringsstoffene! Vi var sultne... Den er ferdig når blandingen er sprø! Av søtning kan en bruke hva som helst. Jeg brukte lønnesirup fordi det var det jeg hadde, men på grunn av høy GI anbefaler jeg kun dette til helg og fest! Har man feks Yacon sirup er nok det det beste. Man kan jo selvfølgelig blande inn frø, nøtter, frukt etter ønske! Jeg brukte ikke noe mål, en må nesten bare prøve seg fram etter hvor stor porsjon en lager. Jeg er inspirert av Mjuuugly og om en vil ha flere tips kan en søke på granola på hennes side :)

Et lite bilde av min frokost! Brukte vanlig melk, men man kan bruke den melken man vil. Hadde også noen frosne blåbær som jeg puttet på toppen.. Snapp mente det smakte som kjeks og Snute sa bare "make me".. oversatt betyr det smake mer ;)

onsdag 2. januar 2013

1. januar

Ja, så var første dagen i 2013 snart passert. Nytt år og nye muligheter- og hva har så jeg gjort i dag? Tatt det helt rolig og stappet i meg siste rest av julen! Vel... Jeg har faktisk gjort alt klart til take- off i morgen. Å pakke klær til tre barnehagebarn er jammen ikke bare-bare! Det er som om det er et helt flyttelass som skal leveres hver mandag for så å flyttes tilbake igjen fredag. På dager med dårlig vær flyttes det gjerne hjem igjen oftere! I tråd med min misjon om mindre stress i 2013 har jeg derfor gjort dette klart på kvelden. Alternativet er å løpe rundt etter alt som skal være med i morgen tidlig og da har jeg mest sannsynlig alt for dårlig tid som vanlig! Matpakkene er også klar *klapper meg selv på skulderen* MEN... at jeg nå sitter her og blogger betyr at jeg er på overtid med å komme meg i seng! Målet mitt er klokken elleve... Skylder på at mannen skrur garderoben på soverommet og om jeg heller vil ha klærne mine inn igjen i skapet enn spredt rundt på soverommet så får jeg være tålmodig litt til... Garderobeskruing og tre små barn løpende rundt passer nemlig ikke sammen- vi har prøvd!

I morgen derimot starter 2013 for alvor for mitt vedkommende. Ny jobb og forhåpentligvis en god treningsøkt og et bedre kosthold enn det jeg har bedrevet i dag! Vanligvis blir jeg litt deppa i januar ( til tross for at alle fire barna har bursdag på denne tiden), men i år gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på et nytt år!

Mens jeg har slækket på sofaen i kveld så har jeg surfet litt på nettet og fant et bilde som jeg vil dele med dere. Kroppen trenger kanskje ny boost og en liten oppvask etter julens gleder? Bildet er lånt fra blender-girl på pinterest. Opprinnelig opphav er ukjent... Personlig liker jeg å ta en kopp med te hvor jeg blander i litt kajennepepper og gurkemeie. Gurkemeier er betennelseshemmende og kajennepepper styrker immunforsvaret. Jeg er ikke flink til dette hver dag, men de dagene jeg gjør merker jeg at noen prosesser starter og det er helt tydelig vanndrivende for jeg løper på do i ett sett! :)

Snakkes!