fredag 29. mars 2013

Drømmelykkes påsketips # 2

Når ungene er lagt er det på tide å finne fram rødvinen, sjokoladen og en god bok! Så jeg tenkte å bidra med noen litteraturtips! Nå tenker dere sikkert at det er et tips som kommer litt sent. For kanskje sitter du på et fjell uten tilgang til butikk i morgen... Men fortvil ikke! Jeg har tipset til deg også :) I alle fall så lenge du har tilgang til en smarttelefon og forhåpentligvis et trådløst nett. Jeg leser nemlig de fleste bøkene mine på mobilen! Den har jeg alltid med meg og er lett å finne fram overalt. I tillegg husker den hvor jeg er til enhver tid! Jeg bruker kindle appen til engelske bøker og ARK appen til norske bøker. Kindle laster ned bøkene fra Amazon i selve appen , mens ARK bruker du til å åpne bøker fra forskjellige steder. Norske e-bøker får du på de fleste bokhandlere på nett, men jeg bruker stortsett digitalbok.no

Dersom du har lest fifty shades og likte de kan jeg anbefale flere serier i samme sjanger:

Crossfire serien: Denne finnes også på norsk, men jeg har bare lest den på engelsk. Kun utgitt to bøker. De sier den er bedre skrevet, men blir litt for mye falsk drama for min del.. er en triologi, men bare kommet ut to bøker (kindle)
Gabriel's inferno og Gabriel's rapture: Her er det også bare kommet to bøker i en triologi. Litt typisk forelska i læreren historie, men hever seg noen hakk etter hvert og jeg bare MÅTTE lese videre for å se hva som skjedde på neste side, neste kapittel, neste bok og fortvilelse da jeg oppdaget at tredje bok ikke kommer før i desember! (kindle)


Avalon- serien: Nok en triologi hvor siste bok ikke er utgitt. En del grader hottere enn fifty shades og anbefales ikke om man ble flau av å høre om fifty shades eller av å lese denne.. (kindle)

Nattmannens datter: Dette er en norsk serie hvor handlingen foregår i Bergen på 1700 tallet. For alle i Bergen er denne nesten et must da forfatteren har gjort et enormt research arbeid rundt Bergens historie. Historiedelen er nesten like spennende som selve fortellingen! Hver gang jeg går i Bergen nå tar jeg meg i å se etter disse historiske stedene det blir fortalt om og ikke minst forestille meg hvordan det så ut! ( digitalbok)

Camilla Läckberg: Om man liker god krim er disse en drøm! Jeg elsker denne forfatteren og gleder meg til hver bok. Hovedpersonene, et ektepar hvor hun er forfatter og han er politi, løser det mystiske dødsfallene som til stadig vekk oppstår på et ellers svært idyllisk feriested i Sverige. Disse har jeg bare lest i papirutgave.

Dersom du liker lettleste bøker som gir god stemning vil jeg anbefale Marian Keyes eller Sophie Kinsella. Begge disse skriver om kvinner som havner opp i romantiske ufører som de fleste kvinner kan kjenne seg igjen i. Jeg humrer, ler og koser meg gjennom disse bøkene. Om du har lyst til å øve deg på å lese engelsk er disse ypperlig til et slikt formål. Jeg leser hovedsaklig engelskspråklige bøker på engelsk da jeg syns norsk oversettelse ofte dreper litt av språket.

Prismessig pleier jeg å betale maks 90 kroner for en bok hos Amazon, men mange er rimeligere enn det også. På norsk koster bøkene stortsett det samme som en vanlig bok fordi det er moms på e-bøker, men ikke på papirbøker. Har du lyst til å teste e-bøker kan jeg tipse om at bok nummer en i Nattmannens datter er gratis ;)

Akkurat nå leser jeg selv The host av Stephenie Meyer. Samme forfatter som har skrevet Twilight sagaen. Jeg leser mye og kunne skrevet ti innlegg om bare bøker så det finnes nok mange anbefalte bøker som jeg ikke har tatt med her, men dette er en kombinasjon av mine desiderte favoritter og det siste jeg har lest. Om du har noen anbefalinger så kom gjerne med de i kommentarfeltet! :) Jeg har alltid tid til en god bok.

God leselyst!

( ps. Jeg er dessverre ikke sponset av verken digitalbok eller amazon. Alle bilder er lånt fra google, amazon eller digitalbok)

Drømmelykkes påsketips #1

Vi har bypåske i år og har i den forbindelse oppdaget noe nytt som vi (jeg?) håper skal bli en ny hobby! Etter tips fra en venninne testet vi i går Geocaching. Det er en slags skattejakt hvor en legger inn koordinater på en gps og deretter går mot dette målet. Når en er vel framme må en løfte på både busker, mose og steiner for å finne den skjulte skatten. Dette passer både for de med og uten barn for det er spenning for store og små :). Syns du det er vanskelig å komme deg ut, eller er det store protester fra de små når du foreslår at dere skal gå en tur? Da er dette perfekt. Til og med bonusen på 12 ble med uten problemer! Kanskje du er som meg og har lyst til å være mer ute sammen med barn, men syns ikke det er veldig kult å sitte på lekeplassen å se på barna som leker? Igjen- dette er perfekt!

Så.. hvordan kommer du i gang?

1. Registrer deg inne på www.geocaching.com. Et basic medlemskap er gratis, men du får da bare lastet ned 3 cacher per døgn. Et premium medlemskap koster 30 $ per år. Du må registrere deg for å få koordinater.
2. Du må ha en gps eller du kan gjøre som meg å bruke en app. Jeg testet appen CacheSense i går og den fungerer fint! Da har du alt på mobilen og kan lett søke opp en ny skatt når du er ute. Demo versjonen kan du teste gratis i 30 dager. Fullversjonen koster ca 30 kroner. Greit å bruke demoen mens man tester ut om dette er noe en kan tenke seg å gjøre flere ganger.
3. Da er det bare å komme seg ut! :-)

Cachene har ulik vanskelighetsgrad. Noen er i skogen eller på fjellet, men noen ligger også i tettbebygd strøk. Vi oppdaget plutselig en rett nede i veien her. Dessverre klarte vi ikke lokalisere boksen med loggen i. En skriver seg inn i loggen som skal ligge i boksen når en har funnet denne. En må også registrere dette på profilen sin. Boksene kan være både store og små og de inneholder gjerne bytteting sånn at barna kan ta med seg små leker som de kan bytte i boksen! En ekstra skatt med andre ord.

Skulle selvsagt vist dere bilder av vår skatt, men glemte å ta bilde av den første og de to andre fant vi rett og slett ikke! Har nå fått et tips så må nok tilbake på sted nummer to for å lete litt bedre ;) Men som dere kan se på bildene så var det god stemning likevel. Til og med litt snø fant vi!

God jakt og gi meg et ord om du registrerer deg som geocacher så kanskje vi kan bli venner?

tirsdag 26. mars 2013

Påskefrokost

Er det ikke fascinerende at mat smaker bedre dersom det er gjort ekstra flid med? Eller serveres på et fint dekket bord? Jeg gjorde et eksperiment med dette nå i helgen. Ungene spiste som de var gale og i tillegg var det fredelig rundt bordet. Det er ikke ofte det skjer i Drømmelykkehjemmet! Jeg foreviget selvfølgelig det hele slik at jeg kunne dele med dere.

Jeg lover dere at melken smakte ekstra godt på flaske og en skål med frokostblanding passet mye bedre på frokostbordet enn selve pakken. Hadde jeg vært en proff blogger så hadde jeg nok bare vist dere ulike varianter av dette bildet og serveringsbrettet hadde vært enten i tre, hvitt eller noe med blomster på. Men jeg er ingen proff blogger så jeg kjører på med hvordan frokostbordet egentlig så ut!

Godt var det uansett! :)

Dere lurer sikkert fælt på hva som skjer med all denne mateksponeringen om dagen. Hvor blir det av all treningen liksom? Sannheten er at jeg prøver å dekke over oppsummeringen av uke 12 siden det da heller var en laber treningsuke! I går begynte jeg for øvrig uken bra med en lenge etterlengtet styrkeøkt! Fokuset var overkropp. Gledelig overrasket ble jeg da jeg oppdaget at selv om styrketreningen har blitt neglisjert så til de grader så hadde jeg blitt sterkere! Jeg måtte faktisk øke på vektene. Så husmortrening hjemme på stuegulvet med ungene som manualer det funker også!

God påske! :)

mandag 25. mars 2013

Food, food & food

Tre retteren ble godt mottatt hos kokkemannen så da vil jeg gjerne dele menyen med dere!

Forrett:
Ruccola med mangopurè og chevrè
 
Denne var fryktelig enkel å lage og veldig, veldig god! Faktisk så god at jeg helt glemte min plikt som blogger og maten var nesten halvspist før jeg kom på at jeg skulle ta bilde! Måtte raskt fram med kamera for å sikre et snapshot og siden vi selvfølgelig spiste i stearinlys måtte jeg bryte enda en tabu og ta på blitzen! Bær over med meg, jeg er uerfaren enda... Forretten fikk terningkast 6!
 
Hovedrett:
Kreolsk marinert laks
Servert med ovnsbakt persille- og sellerirot. Amardinepoteter og smørstekt aspargesbønner

 
Denne retten fikk litt trekk på grunn av kjedelige grønnsaker. Med tanke på tiden jeg brukte på å få tak i grønnsakene så sier jeg meg litt uenig i det, men smaken ble i alle fall godkjent. I tillegg var laksen PERFEKT stekt! Det tar jeg innover meg med stolthet. Terningkast 5.
 
 
Dessert:
Jordbær med chilisjokoladetrekk og appelsinkakao cappucino
 
Dette var litt for kjedelig dessert for mannen sin smak. Need fat! I tillegg var cappucinoen litt svak mente han. Etter min mening var dette perfekt siden jeg allerede var ganske mett så hadde det vært en fetere dessert hadde jeg sikkert rullet på sofaen enda! Terningkast 3.
 
 
Alt i alt sier jeg meg fornøyd med menyen min. Nå gleder jeg meg til han skal gjenta denne kvelden!
 



lørdag 23. mars 2013

Jakten

Jeg gjentok suksessen med å ta de små med på butikken. I dag kjørte vi. Vi måtte innom ikke mindre enn fire butikker for å få tak i alt jeg skulle! God trening i å bevare tålmodigheten i alle fall. Det verste jeg vet er butikker med dårlig utvalg og vi er ikke akkurat heldig på den fronten her vi bor. Jeg ønsker meg en Meny butikk! Årsaken til jakten på de rette ingrediensene er nemlig den at jeg skal komponere en tre retters middag til kokken min i dag. Hvorfor? Fordi han fortjener! :) Ingrediensene var egentlig ikke så himla avanserte heller. Kanskje jeg legger ut menyen? Vi får se hvordan mottakelsen blir!

Tenk at denne lille osten skulle kreve en skikkelig jakt for å bli funnet?

torsdag 21. mars 2013

Husmor

I dag hadde jeg planer om å gi mine forsvinnende muskler litt pleie. Men som en ekte husmor og småbarnsmamma må man være åpen for endringer i planene. Barn, mann, hus og hjem kommer selvfølgelig alltid i første rekke. Ikke nødvendigvis alltid i nevnte rekkefølge. Så da mine små håpefulle stolt kom hjem med årets påskepynt kastet jeg et blikk rundt i stuen og fant ut at her var det behov for en real vask og opprydning. Så da ble det sånn!

Jeg er dessverre ikke noe ordensmenneske. Har aldri vært det, men jeg må innrømme at jeg med årene setter mer og mer pris på å ha det ryddig rundt meg. Synd at dette kom litt seint slik at jeg ikke hadde innarbeidet de gode vanene FØR jeg fikk barn. For med barn følger det rot. Snute for eksempel syns det er mye gøyere å kaste maten rundt seg enn å spise det. Genet for å legge på plass ting etter bruk eller henge opp ting har ingen utviklet enda ( gjør det det noen gang). Tolvåringen bruker fortsatt unnskyldningen om at han ikke når opp til å henge fra seg jakken. Det til tross for at han har få cm igjen før han er like høy som meg..

Nå kan jeg da i noen timer nyte et ryddig og nyvasket hus. I anledning påske har jeg til og med brukt grønnsåpe slik at når jeg kommer hjem i morgen kanskje husker at huset faktisk var ryddet og nyvasket i dag! :)

Og påskepynten? Den var fin i år også... Faktisk så fin at jeg har oppfordret ungene til å dele litt av den med besteforeldrene ;)

onsdag 20. mars 2013

Alive

Jeg lever fortsatt og det var ikke så ille som forventet. Til sammenligning løp jeg tre runder ( ca 1,2 km) med behov for en lang pause mellom hver runde på 45 minutt for litt under ett år siden. I går ble det 2,1 km på under en halvtime med et par innlagte drikkepauser. Jeg har en del igjen før jeg klarer dette sammenhengene, men det er en ENORM forbedring! Frøken Fryd derimot løp som en gaselle så å få lov til å løpe bak henne er god motivasjon :) Nå jobber vi mot 5 km og til neste år blir det halv maraton på oss! Jeg elsker å sette meg mål. Det er jeg også god på, men dessverre ikke like god på å fullføre de. Det skal jeg selvfølgelig rette på nå.

Jeg lurer derimot på om jeg har en litt merkelig løpestil for den eneste plassen jeg har gangsperr i dag er i rumpa! Er det normalt? I tillegg kan jeg skryte på meg min første idrettsskade... Et enormt kuldeutslett på låret! Dette kan jeg selvfølgelig ikke vise på bloggen siden det er for høyt oppe til at det blir anstendig å vise fram, men tro meg når jeg sier at det ikke ser pent ut.. neste gang skal jeg huske stillongs :) Vel hjemme igjen gratulerte jeg meg selv i form av varm kakao ( av det sunne slaget selvfølgelig!).

Takk for turen Frøken Fryd! :)

(bilde lånt fra Google)

tirsdag 19. mars 2013

Utfordring!

Nå er jeg litt nervøs. Litt rappkjefta spurte jeg Frøken Fryd om hun ville være med meg å jogge en dag. Ryktet har fortalt meg at hun jogger en hel del og det trenger jeg også å begynne med. Innerst inne håpet jeg hun skulle si nei- eller i beste fall glemme at jeg hadde spurt! Men i går kom meldingen: Det er fint vær om dagen.. jogge i morgen? Da kunne jo ikke jeg være feig å si nei! Jeg jogget med Frøken Fryd i fjor vår også- da var vi begge i en annen form så blir spennende å se hvordan det blir i dag. Wish me luck :)

mandag 18. mars 2013

Uke 11- oppsummering

Forrige uke ble ikke helt som jeg hadde tenkt med tanke på trening. Det dukket stadig ting opp som stakk kjepper i hjulene for meg så samlet sett ble det vel ikke så mye mer enn to timer kondisjonstrening og fem minutter styrke ( som jeg forøvrig kjenner vannvittig godt i leggene!) Det ble derfor bare halvparten av det jeg hadde lovet meg selv så da må det bli skjerpings denne uken her!

Hadde store planer om en lang fjelltur i går, men piffen og gløden forsvant liksom ut av kroppen før jeg fikk sukk for meg. Jeg fikk meg da en fin liten tur sammen med Snipp og Snapp da. Snapp ble invitert på besøk til en venn så vi ( jeg) bestemte oss for å spasere til besøket. Det vil si, vi var så glade for at han ble invitert på besøk at vi danset nedover bakkene. Snipp har foreviget oss- se bare her:

 
Jeg hadde sett for meg et mer hopp og sprett bilde, men må nok innse at jeg har verken sprettrumpe eller sprett i beina! Snapp syns da at dette var ustyrtelig morsomt så vi har i alle fall forlenget livet noen meter bare med latter. Det viktigste er jo å ha det moro, ikke sant? :)
 
Da vi kom hjem igjen hadde jeg lovet Snipp ( i et meget svakt øyeblikk) at han skulle få lov til å være med meg å male en vegg. Vi ( mannen) har nemlig revet en vegg under trappen i gangen ( sånt skjer når mor jobber og far har vinterferie...) så da måtte jeg fram med pensel og maling.
 
Man skulle tro jeg hadde lært at dette er noe man gjør uten barn, spesielt etter at jeg i et annet svakt øyeblikk lot Snipp være med meg å male en kommode på rommet hans. Da var det maling helt fra gangen nede og opp trappen til rommet hans. Vinduskarmen på rommet hans er fortsatt litt oransje etter forsøket. Jeg kan med hånden på hjertet si at det ikke gikk noe bedre denne gangen, men jeg var ( syns jeg selv) fryktelig tålmodig og er glad jeg er blitt inspirert av Jona- mammalivet i Berlin til en mer passiv foreldrerolle som gir rom for at barna kan delta mer. Må likevel innrømme at jeg gråt litt på innsiden da jeg oppdaget gråmaling på de hvite dørkarmene mine, IKEA krakken min, under skoene mine og ikke minst på den nye delen av gulvet! Heldigvis var det vannmaling så det gikk kjapt å vaske bort. At det lå en halv liter maling der hvor vi skal legge nytt gulv gjorde derimot ikke så mye, men der var Snipp flink til å tørke opp etter seg!? Alt i alt- veggen ble malt! Må innrømme at jeg er veldig spent på hvordan det går når jeg skal i gang med å male trappen, der har jeg nemlig planer om å bruke en oljebasert grunning.. Tenker jeg skal gjøre det ETTER at barna er lagt, jeg..
 
God mandag!!
 
( ps. Om noen ikke ser bildene- gi meg da en lyd?? Sliter selv med at noen av bildene ikke viser på mobil, spesielt når jeg henter fra photobucket. Nå har jeg testet med picasa for å se om det hjelper?)

søndag 17. mars 2013

Søndagsfred

Etter en dårlig lørdag har helgefreden endelig senket seg i Drømmelykkehjemmet. I går var de små alt for tidlig oppe og de var trøtte fra klokken elleve igjen! Det førte til en hel del terging og krangling, men i dag har alle sovet godt så alt tegner til å bli en mye bedre dag heldigvis :) Vi fikk likevel utnyttet dagen godt og fikk lagt inn et innslag av husmortrim. Jeg snørte minstemann på ryggen og tok de to andre i hendene før vi spaserte til butikken for å handle. Vi valgte selvfølgelig butikken lengst borte og fikk en fin tur. Noen fnyser sikkert av at jeg kaller dette trening, men det er dette som er ekte husmorfit! Jeg har ikke samvittighet til å tilbringe timesvis på egentrening hver eneste uke, jeg har tre barn som skal følges opp ( for ikke å snakke om hus og klær som må vedlikeholdes!) så dersom jeg har anledning gjør jeg heller dette sammen med barna. Jeg håper de skal lære seg å sette pris på bevegelse av kroppen og jeg prøver å vise de at vi ikke nødvendigvis trenger bil for å komme oss fra a til å. Det å gå på tur med 12 kilo ekstra på ryggen er også faktisk effektivt med riktig bæreverktøy! Jeg bytter på å bruke bæremeis eller en Ergo bæresele og begge deler gjør at en bærer med beina og ikke skuldrene. Jeg må også innrømme at det er litt stas når folk kommer bort og kommenterer at jeg er sprek som går til butikken... Husmorfitvisjonen fullføres litt der! :)

Nå er det derimot barne-tv på barna ( minste er mest opptatt av å fargelegge gulvet da) mens mor skal kose seg med en e-bok! Love my kindle app!

Mens vi venter på våren har vi tatt en del av den inn i huset! God søndag! :)

torsdag 14. mars 2013

tirsdag 12. mars 2013

Løpetreningen har startet

Snøtirsdag ble etter hver en veldig fin tirsdag. Jeg skulle egentlig trene i går, men hadde glemt at det skulle være et foreldremøte. Lovet derfor på tro og ære at jeg skulle ta det igjen i dag. Ble nærmest kastet ut hjemmefra i det jeg hadde fortært middagen ( takk, kjære!) og slo to fluer i en smekk! Løp en ca 2 km og hentet med meg Snipp som var på besøk hos en kamerat. Er nok et langt stykke igjen til løpsformen som jeg aldri har hatt, men jeg er sikker på at det bare vil bli bedre! :) Å løpe ute er uansett undervurdert! Det gir en mye bedre opplevelse enn å stampe rundt på en tredemølle inne. På veien hjem tok vi oss til og med tid til å forevige litt naturkunst!

Årsaken til at mannen var så ivrig på å kaste meg ut tidlig var rett og slett at han hadde et ærend. Så nå er han ute og kjøper en Galaxy tab til meg (oss)! :) Du er tilgitt, kjære! Gleder meg til å teste den ut!

Har forresten meldt meg på motivasjonsbølgen hos fine Maren så nå er prosjekt sommerform i gang! Heia, heia meg selv! :)

Hvitt

Nei, jeg er ikke blitt verken interiørblogger eller moteblogger! Takk og lov for det! Med min garderobe hadde det vel blitt ca fire innlegg og på grunn av rotet hjemme hadde det vel ikke blitt noen flere på interiørfronten! Jeg refererer til det som møtte meg da jeg kikket ut vinduet i dag.. SNØ!

I går var det vårstemning, om man ser bort fra de -10 gradene som lyste mot en på gradestokken, og i dag er det altså snø! Var jo klar for vår nå. Til og med ungene var lei når de kikket ut vinduet.

Men været kan man jo ikke styre så det er bare i føre seg skinnhanskene og vinterskoene en liten stund til! Skulle ønske jeg fikk til å ta noen bilder av snøfnuggene som faller, men der tror jeg jeg trenger å øve meg litt. Akkurat det syns jeg nemlig er litt stemningsfullt! :)

mandag 11. mars 2013

Voksentid- let's swing!

I helgen var barna så heldig å få litt voksenfri. Snille besteforeldre tok de søte små på overnatting fra lørdag til søndag og da var det bare å slå hæla i taket for de voksne! Jeg var egentlig klar for en stille kveld på sofaen da far i huset ymtet fram på hodepine og vondt i halsen tidligere på dagen, men da ungene var vel levert fikk jeg beskjed om at vi skulle til byn og jeg trengte ikke skifte for det kunne jeg gjøre der! What???

Jeg fant fram igjen det nyinnkjøpte skjørtet som jeg litt skuffet hadde pakket vekk tidligere på dagen og gjorde meg klar. Far i huset hadde bestilt hotellrom, resten av kvelden var ikke planlagt. Vi tuslet litt rundt, spiste litt og jeg kom etter hvert på den sinnsykt gode ideen om at vi kanskje skulle gå en plass vi kunne danse??



Til informasjon: mannen kan danse, jeg kan ikke.. Det er faktisk så ille at jeg etter en dans med min onkel som er ekspert fikk beskjed om at jeg burde parkere danseskoene for jeg eide ikke takt! Men altså.. danse skulle jeg. Problemene meldte seg tidlig- for hvor skulle vi danse? Ingen av oss har de siste årene vært byløver så stedet måtte letes opp. I vår jakt etter egnet sted oppdaget vi at det slett ikke var vår aldersgruppe som var overrepresentert ute på byen! SJOKK! Vi har visst blitt gamle med årene- og jeg som trodde det bare var ungene som var blitt eldre?

Til slutt fant vi stedet! Jeg slo ut håret og svingte på skjørtet og vi klarte oss veldig bra. Faktisk så har jeg gangsperr i ene armen i dag! Avisene nevnte heller ikke noe dagen etterpå som for eksempel: " Eldre ektepar overtok dansegulvet på et av Bergens utested i natt!" Dansen pågikk ut i de sene nattetimer og jeg var jammen glad for at det var kort vei å gå til sengen når det var på tide å finne den :)

 
Ungene ble levert sent og det var litt godt det også selv om det alltid er godt å få de hjem igjen. Jeg kjenner at helgen har gjort godt og at energinivået har økt noen hakk. Nå er jeg derfor klar for mine fire timer med trening denne uken! :)
 
 
( Bilder er lånt fra Google)


fredag 8. mars 2013

Kvinnedagen

Er ikke så opptatt av denne dagen og hadde faktisk glemt at det var den dagen inntil jeg fikk denne på e- post!

 
Tenkte at den passet fint inn her så da måtte jeg jo dele :)
 
Håper alle får en super dag uansett om de feirer kvinnedagen eller ei!
 
 


torsdag 7. mars 2013

Nedgangstider

Jeg håper ikke mange har vært innom her for treningstips eller sunne oppskrifter! Da har de blitt skuffet i så fall og det beklager jeg selvsagt. Sannheten er at jeg har tatt meg en tur i kjelleren, mentalt selvsagt siden vi ikke har kjeller! Like sikkert som at etter vinter kommer vår møtes jeg og denne kjelleren på denne tiden av året. Ikke noe alvorlig, jeg bare føler at jeg er litt sånn in between. Ikke er det vinter og ikke er det vår. Det vil si, en dag er det vår til tusen og neste morgen våkner man til winter wonderland. Er det rart man graver seg ned i kjelleren litt mens man venter på oppgangstider? Men snart satser jeg på å gå opp igjen kjellertrappen og neste uke skal jeg i alle fall slå til med fire treningstimer! Sånn! Da har jeg skrevet det! Og selv om det ikke er skrevet i stein så bør jeg klare å gjennomføre det :)

I'll be back og i mens drømmer jeg om en slik utsikt! :)

mandag 4. mars 2013

Laptop lunsj

Har kastet meg på trenden med fancye lunsjer ( i vårt tilfelle blir det frokost siden de får lunsj i barnehagen). Så gjenstår det å se hvor mye av det som blir spist.... Jeg er likevel ikke verre på det enn at jeg skryter litt av det her ;)

Middagstips: chiligryte

I dag har det vært hjemmedag med minstemann som har pådratt seg litt feber. Etter mye grubling på middag kom jeg på at i dag hadde jeg lyst på chiligryte! Dette har jeg laget mange ganger og ungene pleier å være småspist når det kommer til denne retten, men i dag hadde jeg laget for lite! Det gikk ned på høykant hos alle så tenkte jeg måtte skrive ned oppskriften, og hvilket bedre sted å gjøre dette enn på bloggen??

Du trenger:
800 gr valgfri kjøttdeig, vi brukte kylling i dag.
2 fedd hvitløk
1/2 - 1 løk
Chili
En boks hakkede tomater
5 dl hønsebuljong ( eller annen buljong)
Olivenolje
Krydder ( jeg bruker cummin, mexican chili, paprika og salt)

Slik gjør du:
Kutt opp løk, hvitløk og chili. Mengde chili bestemmer du selv, jeg brukte en lillefingerlengde. Husk å fjerne frø og IKKE gni deg i øynene ( eller andre ømfintlige steder) etterpå! Stek kjøttdeigen i en stekepanne, kok opp vann til buljongen og sett begge deler til sides når det er ferdig. Hell olje i en panne. Når oljen er varm har du opp i løk, hvitløk og chili. Når løken er blitt gul har du opp i kjøttdeigen. Bland godt før du heller i tomatene og til slutt buljongen. Tilsett krydderet, smak til! La det koke i minimum 15-20 min. Jo lenger det koker, jo mer smak blir det.
Serveres med rømme/kesam og salat. Vi hadde også hummus til da jeg ELSKER hummus og mener det passer til alt ;) Snipp mente dette var som lørdagsgodt og at vi burde ha dette OFTE. Til og med Snapp spiste opp alt og han er kresen!

Ellers er det blitt en del hverdagstrim om dagen. Bilen vår står igjen og denne går det ut over mitt kompetanseområde. Er med andre ord ikke bare batteriet som må lades. Så i dag morges tok jeg rett og slett på meg treningstøy når jeg skulle levere de eldste i barnehagen og jogget hjem igjen. Ikke langt riktig nok, men hjalp på humøret! :)

lørdag 2. mars 2013

Drømmelykke gjør nye ting: Utfordring 1

Ja, da er vi kommet til første utfordring! Jeg skal bestige 21 av Bergens vakre fjell i løpet av 2013! Tidligere hadde jeg sagt: Nei, dette klarer jeg ikke! Men nå tenkte jeg *stygt ord* heller, dette vil jeg være med på! :) Listen ser slik ut:
1. Gullfjellstoppen * 987m
2. Sveningen * 842m 519m
3. Austefjellet (Austerinden) 808m
4. Hausdalshorga 783m
5. Skåldalsfjellet 719m
6. Livarden 683m 205m
7. Haugavarden / Ulriken 674m
8. Rundemanen 568m
9. Veten 486m
10. Løvstakken 477m
11. Høgstefjellet 464m
12. Solbakkafjellet 461m
13. Skardalsfjellet 421m
14. Lyderhorn 396m
15. Raudlifjellet 396m
16. Olsokfjellet 353m
17. Gravdalsfjellet 351m
18. Orretuva / Vardafjellet 336m
19. Hetlebakksåta 334m 231m
20. Lyseskarfjellet / Fanafjell 313m
21. Geitanuken 305m

Så om noen av mine lesere har lyst til å være med meg på tur er det bare å skrike ut! :) Satser på dette kan bli fine turer sammen med familie og venner. Selvfølgelig kom det mer snø i natt så oppstart er litt utsatt foreløpig..

På sikt blir det mest sannsynlig mer slike bilder her på bloggen! Toppene må jo selvfølgelig dokumenteres ;)

God helg!