tirsdag 30. april 2013

Drømmelykke gjør nye ting // stressmestring

Det å være mamma til tre ( fire) er ikke alltid en dans på roser.  All ære til de som syns det er det! Men altså.... i det siste har jeg kjent veldig på dette med stress. Stress er egentlig en helt normal reaksjon og kroppens overlevelsesinnstinkt. Om vi står overfor en farlig situasjon vil det være stresset som redder oss. Stresset gir signaler til hjernen at: Hey! Nå må du enten kjempe eller løpe for å redde livet ditt. Stress er med andre ord med på å skjerpe hjernen din. Du tenker klarere.

Sååå... hvorfor dette maset dersom stress er bra? Vel... i små mengder er det bra! Er man stresset over lengre tid kan dette bli helsefarlig blant annet fordi det konstante adrenalinet virker negativt på hjertet. Når man får økt adrenalin så jobber jo også hjertet fortere, right? Tenk på hjertebanken man får ved forelskelse for eksempel. Adrenalin.

Faren ved stress over lengre tid er at man kommer inn en slags ond sirkel. Man føler man ikke rekker over alt, noe som gjør at en kanskje stresser enda mer. Sannheten er kanskje egentlig at det er alt stresset som gjør at en ikke orker å gjøre alt en hadde tenkt og har mest lyst til å sløve på sofaen. Stress tapper en rett og slett for energi. En energityv. Man skjønner kanskje ikke nødvendigvis at en er stresset for dette skjer gradvis og man venner seg til å leve på et slags høygir og man har tusen unnskyldninger for at man er sliten: Helt normalt å være sliten med små barn, barna har mange aktiviteter, ingen hjelper meg med husarbeid, mye å gjøre på jobb og så videre.



Jeg kan kun ta meg selv som eksempel her for jeg er en som typisk stresser. Jeg har i perioder vært så sliten at jeg nesten gråter når klokken ringer eller ungene våkner alt for tidlig. Et av mine problemer er at jeg tar stresset med meg når jeg sover. Da sover jeg dårlig. Jeg våkner gjerne flere ganger i løpet av natten og sover veldig urolig. Dette er ikke noe godt tegn! God søvn er nemlig en ypperlig måte å bekjempe stress på. Igjen denne onde sirkelen. En annen ting jeg merker når jeg stresser er at jeg har veldig mye vondt. Naturlig nok i nakke med påfølgende hodepine for de fleste, men jeg kjenner også dette i ledd, skuldre og bryst. Da Snipp var baby stresset jeg mye med amming i tillegg til at han var et veldig urolig barn. Jeg pustet med skuldrene og brystet mitt låste seg. Til slutt måtte det en kiropraktor til. Det å stresse kan også føre til bekkenproblemer og mageproblemer fordi stress virker inn på pusten som igjen henger sammen med andre ting. Kroppen er et intrikat system, ikke sant? :) For å lese mer om stresspust kan dere ta en kikk her.

Som dere sikkert har skjønt er utfordringen min å stresse mindre. Eller helst forebygge. En ting som har veldig god effekt er trening. Problemet mitt er at jeg sliter med å motivere meg til trening da alt kjennes som et ork. Akkurat for øyeblikket ser jeg litt svart på ting.. Som en slags depresjon på en måte. Jeg må derfor drive litt mental trening og kanskje litt alternative metoder for å finne tilbake til meg selv. Prosjektet deler jeg selvsagt med dere!



Mitt første forsøk gjorde jeg i går kveld. Før jeg la meg lå jeg fem minutter på spikermatte. Helt fantastisk! Jeg kunne formelig føle stresset forlate kroppen og energien fant veien tilbake! Så det skal jeg nok få inn som en vane. Vel anvendte penger med andre ord. Jeg kan jo også legge til at jeg sov som et barn i natt, uten 100 oppvåkninger. Da jeg våknet, faktisk litt for seint, men uthvilt. Akkurat det kan jeg ikke huske sist jeg opplevde. Morgenstell og kaos gikk på skinner. Ingen var sure og til tross for dårlig tid var det ikke noe stress. Både mor og barn kom tidsnok til både jobb og barnehage.

Vil også legge til at dersom du føler at noe ikke stemmer med kroppen din bør du alltid søke råd hos lege før du prøver å fikse det på egen hånd! :)

Dette var del 1, del 2 finner dere her!

( bilder lånt fra google)

lørdag 27. april 2013

Vår!

Da skriver vi 27. april og våren har endelig sneket seg innom en snartur. For første gang i år kunne vi kaste jakken og traske rundt i joggesko. Syklene ble børstet støv av og veien utenfor er dekket av krittegninger. Jeg kunne til og med kjenne lukten av grill! Fantastisk! :)

Våren passet på å melde sin ankomst i anledning borettslagets dugnad og jeg fikk derfor lagt inn litt hverdagstrim. Hakke, rake, spa,bære og kjøre trillebår er alle gode hverdagsaktiviteter som kan være god trim når man holder på i timesvis. Tipper effekten rant ut i sanden siden det i tråd med god dugnadsånd ble servert kake. Jeg er selvfølgelig ikke sterkere enn at jeg lar meg friste når deilig gulrotkake dukker opp. Men jeg takket høflig nei til is! :)

Etter kakespisingen fikk jeg dårlig samvittighet og prøvde å kompensere med litt privat dugnad. Vi har vel en tid vært marerittnaboen med en hel masse skrot liggende i hagen etter diverse oppussingsprosjekt i heimen. Til vår store lykke ( og sikkert naboens) fikk alle lov til å bruke containeren etter endt dugnad. Det ble derfor en del turer og tunge løft der. I tillegg begynte Snute å bli trøtt og da er han over alt og ørene er lukket. Så for å sikre at han ikke stakk av tok jeg han i bæresele på ryggen. Fungerte utmerket! Selv om noen flirte godt i skjegget når jeg kom drassende på gamle dører og diverse med Snute på ryggen.

Nå har vi da plutselig mye større hage og litt ryddigere hus og utebod! Kjennes godt i både sinn og kropp. Når Bonusen er kommet seg i seng skal jeg og mannen se Hobbiten i 3d... Det vil si, om jeg klarer å holde meg våken så lenge...

En annen som har funnet ut at det er vår er denne herligheten her! Jeg har aldri fått nye blomster på orkideene mine, men denne her kom faktisk med hele TRE nye skudd! Jeg er så stolt at jeg nesten sprekker! :D

onsdag 24. april 2013

Sunn snacks og mer hoppetau

Jeg hadde besøk av mine fine svigerinne på søndag og plutselig fikk jeg et akutt anfall om at jeg burde lage noe! Så da gjorde jeg det. Jeg lagde ingefær fudge. Oppskriften fant jeg inne hos Jona. Var kanskje litt uvant smak, men sammen med en kopp kaffe ble det veldig bra! Det klarer i alle fall å dekke søtsuget mitt når det er som verst (ofte).
 
Disse anbefales med andre ord på det varmeste! :) Kan også anbefale dere å stikke innom bloggen til min fine, kreative svigerinne! Den finner dere her.
 
Så litt oppdatering angående hoppetauseansen min på mandag. I går så leste jeg at hoppetau var blitt en skikkelig dille i USA, man er med andre ord svært trendy når man hopper tau! I alle fall i USA. I USA kalles det Aero jump og hopping koordineres med musikk. Eksempel kan dere se her:
 
Forøvrig kan jeg rapportere om kraftig gangsperr i nedre del av magen fortsatt og der pleier jeg ALDRI ha gangsperr. Så det funker. Er forøvrig svært takknemlig for at jeg tok feil og trodde det var push- up jeg skulle ta. Hadde jeg tatt sit- ups hadde jeg garantert vært invalid nå.. :)
 
Muscle pain is good pain!
 

mandag 22. april 2013

Hjemmetrening

I anledning min tilbakekomst klinker jeg til med TO innlegg. Jeg har lenge tenkt at jeg bør få til litt mer hjemmetrening. Jeg kommer sent hjem og dørstokkmila er heavy til tider! Mannen trener bonusen sitt lag og da er jeg gjerne alene på kvelden. Perfekt å utnytte det til trening. Jeg har derfor tenkt en stund på å skaffe meg et hoppetau. Så på torsdag somlet jeg meg endelig til det.

Inspirert av en crossfit øvelse kalt Annie gikk jeg derfor målrettet til verks. Siden hukommelsen min er relativt dårlig og jeg likevel velger å stole på den ble det ikke en Annie. Jeg trodde nemlig den bestod i 50-40-30-20-10 double unders/ push-up. Jeg klarte da ikke 50 push-up ( insane!). Men tok 10 mellom hver runde. Da jeg i etterkant skulle sjekke fasiten viste det seg at det skulle være SIT- ups! *FAIL* Så da vet jeg det til neste gang. :) Hoppetauet skal jeg i alle fall bruke mer. Hoppetau kan faktisk være med på å forbedre løpeteknikken din også dersom en er som meg og løper helt feil. På grunn av svake muskler i leggen lander jeg på hæl og ikke på tå. Helt feil med andre ord. I tillegg gjør jo dette løpingen mye tyngre. Og kjedeligere.

Så løp og kjøp et hoppetau folkens!

Neste på ønskelisten min er rulleski. Der har mannen satt foten ned. Han mener jeg og rulleski kommer til å være rene dødsfellen! Han er nå litt omtenksom også da som bekymrer seg for meg.. :)

I'm back

Etter en aldri så liten pause i anledning min tilværelse som gressenke ( respekt til alle alenemødre!) så er jeg nå tilbake. Jeg overlevde! Helt ærlig så gikk det veldig bra. :) Hadde jo egentlig ikke trodd noe annet heller. Den som krever mest av mor er Snute. Han er OVER ALT! Må voktes som en hauk..

Noen hverdagsglimt:

S: Detta?
M: Eh.. det er pappas filetkniv. Kan du legge den fra deg?

( lager pannekakerøre og må nett ordne noe..)
S: (Fornøyd smatting)
M: Hva gjør du?
S: Nam!
Ute på kjøkkenet møtes jeg av pannekakerøre over hele kjøkkenet. Hurra!

( Holder på å ta ut av oppvaskmaskinen)
S: Jei hjelpe!
M: Vær forsiktig, ikke ta den...
( knus)
S: Oi..
M: sukk
S: Mamma ikke grine?

Ellers har jeg med stor fascinasjon fulgt debatten om man er dårlig foreldre dersom man ikke syns det er kjekt å sitte på gulvet å leke med ungene sine. Om du ikke har fått det med deg kan du lese mer om det inne hos CasaKaos. I går fikk jeg i alle fall merke at etter man får barn kommer man definitivt sist i køen om oppmerksomheten i alle fall! Når man nærmest dør etter å se mannen igjen må man bare respektere at man er den siste til å få klem og man kommer ikke til ordet for barna har SÅ mye å fortelle fra den helgen vi så og si gjorde nesten ingenting. Prøver man å snike til seg litt oppmerksomhet blir man raskt oppdaget og overfalt for de vil jo også ha klem må vite! :) Tenker det var godt for pappaen å komme hjem til bekreftelse på at han har vært savnet! Når de små var lagt fikk jeg da endelig ha han helt for meg selv noen timer. :)

Gave fikk jeg også! Ny treningsgenser. Jeg har sett på en slik lenge, men det visste han faktisk ikke så han kjenner meg nok godt! Eventuelt så vil han bare få meg i bedre form... Treningsmotivasjon for uken er i alle fall på plass og jeg startet uken og dagen med en kardiotur for å nå toget mitt! Man må nemlig ikke ha en planlagt trening for å få opp pulsen.

onsdag 17. april 2013

Tidsfordriv

I morgen sender jeg mannen ut i verden så i helgen skal jeg gjøre noe nytt. Jeg skal tilbringe den alene sammen med mine søte små. Det høres sikkert litt rart ut, jeg har jo tross alt vært mamma i seks år! Så hvorfor er det første gang? For det første så er det sjelden vi reiser noe sted alene og for det andre pleier jeg i slike tilfeller å dra hjem til mine foreldre, men denne gangen tenkte jeg at vi blir hjemme. Det var kanskje på tide! I tillegg kan jeg jo ikke være dårligere enn mannen, han var tross alt hjemme alene forrige helg mens jeg koste meg med Snipp i Kristiansand.

Men altså.. da er det viktig å sysselsette seg! Jeg er nemlig ikke så glad i å være alene hjemme... Jeg har derfor alliert meg med en god, gammel venn og har et relativt stort prosjekt på gang. Om jeg har tatt meg vann over hodet gjenstår å se! Dette blir en slags ildprøve for om to uker drar mannen på nytt ut i verden og da har jeg et enda større prosjekt på gang.. ;)

mandag 15. april 2013

Snapps bildeprosjekt

Å ha helg og fri fra barnehagen kan være en prøvelse når man er fire år og fortsatt litt for liten til å løpe fritt rundt i gaten. Løsningen blir da ofte å kreativitet. Ofte resulterer kreativitene i full minnebrikke på mors mobil. På vei til jobb i dag kikket jeg litt nysgjerrig igjennom bildene fra helgens kreative påfunn og tenkte at jajamegsann så er han ganske kreativ denne karen! Faktisk så kreativ at jeg må dele med dere. Så her kommer Snapps bildeprosjekt ( med mors kommentarer...)

Bilde 1: På kjøkkenet vårt ligger tomflasken klar til panting
Bilde 2: En bamse er i stor fare for å bli klemt i døren!
Bilde 3: Kreative løsninger for å holde barn ute av skuffen?
En båt har havarert, men fortvil ikke! Bossbilen er klar for å taue den..

Nøyaktighet og sirlig plassering er viktig i den kreative verden.

Hmm... en sokk?...

.. Å ja.. der var visst den andre! Midt på gulvet sammen med buksen som havnet der HELT av seg selv!
 
Dagens outfit! ( dere ser at det siste er en sokk sant??)

Kunsten på veggen er et viktig blikkfang i stuen ( forøvrig laget av Snapps kreative tante!).

Til slutt er det viktig å få med seg foreldrenes aktiviteter. Far ser fotball, mor lager mat. Vaskekluter er forøvrig et helt vanlig innslag i interiøret vårt.
 
The end! Men fortvil ikke. Det er slett ikke umulig at denne posten kommer til å gjenta seg ;)

Ps. Minner om at du kan like meg på facebook! Jeg trenger nemlig STOR heiagjeng for å nå målet mitt om jernmannen..

søndag 14. april 2013

Oppvåkning

På fredag var jeg superstressa da jeg skulle gjøre meg og resten av flokken klar til avmarsj. Vi var sent ute ( som vanlig) og ingen hørte hva jeg sa. De var mest opptatt av å leke, tulle og fjase. Snute er midt i verste trasset og skal gjøre ALT selv! Det er jo vel og bra, men det er faktisk ikke alltid det passer å bruke en time på å kle på seg. Jeg svettet og så i det fjerne at første bussen definitivt kom til å passere forbi meg. I tillegg hadde mannen glemt bæremeisen i barnehagen, noe som er ensbetydende med at Snute må gå selv eller bli bært på annet vis. Til Snutes store glede " Gå skjøl, mamma!" ( legg til en stemme med et tonenivå som skjærer i ørene så er vi der), og mors frustrasjon! " Skal jeg bære deg?" Med håp i stemmen siden vi bare er kommet ti meter fra døren på fem minutt. " NEI! Klare skjøl!" Et sukk fra meg er svaret.

Jeg rakk ikke den planlagte bussen. Mens jeg satt på bussen planla jeg tidenes tekstmelding til den uheldige mannen som i kaoset med å hente tre barn hadde GLEMT å ta med bæremeisen, tenkt det da! Jeg lover, det var like før det kom røyk ut av ørene mine! Plutselig kom det en mor inn på bussen mens hun dyttet inn syv barn! Jeg tror i alle fall det var syv, må innrømme at jeg kom litt ut av telling. Hun hadde fortsatt pastasaus på buksen fra dagen før (?) og jeg tenkte at jeg har vel ingenting å klage over sammenlignet med henne. Hun så ikke akkurat ut til å beklage seg heller. Om jeg ALDRI får gå på badet alene så lurer jeg på når badet i hennes hus noen gang er ledig? Jeg valgte stille å slette meldingen jeg hadde påbegynt og sendte heller en fin melding hvor jeg skrev at jeg var takknemlig for alt jeg hadde! :)

For det ER jeg! Selv om ungene til tider driver meg til vannvidd, er både klengete og masete, og det kjennes ut som om jeg ikke har noe energi igjen når de er lagt så ville jeg aldri i livet ha byttet de ut. Plutselig en dag er de voksne og flyttet ut og da kommer jeg nok til å savne denne tiden. Inn til da er det bare å bite tenna sammen og huske på de fine tingene når det stormer som verst!
  

I dag regner det forresten i Bergen. Det er jammen lenge siden sist! Hadde nesten glemt hvordan det hørtes ut.


Håper dere alle får en strålende søndag! :)


torsdag 11. april 2013

Me & my new shoes

... tar oss en tur på byn! Denne gangen blir det ikke dansing, men venninnemiddag! Gleder meg :)

Starter oppladningen med en tur på spinning i går ettermiddag. Hadde en veldig god økt der jeg opplevde at uansett hvor tung motstand jeg brukte så klarte jeg enda litt mer! #denfølelsen som jeg ser ungdommen sier ;) Sånn går det når man har fullkornspasta til middag. Eller er frustrert over bilen. Eller bare lei av å være hjemme med syke barn. Uansett.. i kveld blir det kun trening i å gå på høye hæler og i å bruke snakketøyet! :D

Håper dere har en like fin kveld i vente som det jeg har!

onsdag 10. april 2013

Sjørøverweekend i bilder

Nb! Her kommer det mange ;)

Abra Havn: 







Gjennomført ned til minste detalj!

 

Aktiviteter:
Langemann kom og gutta ble starstruck! Langemann sa at Snipp kunne få hyre på den Sorte Dame og det var så vidt jeg fikk han med hjem igjen ;)

Alle i stram givakt når flagget skal heises.


Skattejakt i Kaptein Sabeltanns verden etter sjørøverfrokost.
 
Ekte sjørøvere må selvsagt bestå Ildprøven! Mor er med andre ord ikke en ekte sjørøver..
 
Dyrene:



Det beste bildet vi klarte å få av selveste Julius!
 
 
 

mandag 8. april 2013

Den dagen

Våknet alt for tidlig, mest fordi jeg var for seint i seng. Måtte jo fortelle om alt vi hadde opplevd på minituren så klart! Altså.. jeg våknet alt for tidlig av en blek Snipp som kunne informere meg om at han var blitt syk og hadde kastet opp. Herlig! Slike oppgaver pleier jeg å tildele mannen, men visste at det nok ville ta lengre tid å vekke han enn det tok for meg å vaske og skifte på sengen. Så da ble det hjemmedag på oss to i dag. Han kom seg heldigvis utover dagen.

Så fikk vi endelig svar på reklamasjonen på bilen. Nei, nei, nei! Kom ikke som et sjokk akkurat. Service er det jo et fåtall i den bransjen som vet hva er. 110 000 kroner i reparasjoner er bare noe en må forvente kan skje når man kjøper en bil til 260 000 kroner som er fem år gammel, i alle fall om man kjøper Citröen. Vi har hatt den i tre år. Jeg ringte til verkstedsavdelingen, de har vanligvis vært veldig forståelsesfulle og hyggelige, men i dag ble jeg skjelt ut. Ikke hadde vi fulgt servicene ( usant), at lommeboken vår ikke kunne betale reparasjonene fikk være vårt problem, jeg var da et voksent oppegående menneske som burde ha sjekket bilen da vi kjøpte den ( vi ba om en tilstandsrapport, men fikk beskjed om at det var jo noe han bare kunne lage på bakrommet så den var ikke verdt noen ting!) og så refererte han til at bilen ikke ble godkjent på EU-kontrollen i februar i fjor. Jeg forklarte at det eneste som manglet var en pære og litt trege seler, ingen bremser eller noe. Ti måneder senere er de så slitt at de MÅ skiftes. Merkelige greier.. Det til tross for at bilen har stått i ro i tre av de månedene! Tror de har fått kjeft for at de har vært for ærlig tidligere.

Uansett.. til tross for at jeg følte meg helt ubrukelig som menneske og bileier etter samtalen hadde jeg noe å se fram til. Jeg hadde to uavhentede pakker på posten som ventet på meg. Den ene kom fra utlandet og den har jeg ventet leeeenge på! Gleden og spenningen var derfor til å ta og føle på når jeg pakket opp og gikk i gang med å prøve det på. Halvparten passet selvfølgelig ikke.. :( Jeg kan heldigvis returnere det, men utrolig kjedelig siden jeg virkelig hadde gledet meg til å ta i bruk disse klærne!

Lyspunktet i dag ble derfor at disse passet perfekt og var akkurat like god å gå i som jeg hadde forestilt meg! :)

søndag 7. april 2013

Hjemme igjen

Da var vi trygt hjemme igjen! Etter en liten dramaseanse gjennom sikkerhetskontrollen på Kjevik hvor Snipp brått bestemte seg å snu vrangsiden til! Jeg var så uheldig å spørre på feil måte om han hadde noe i lommene og da satte han bremsen på. Fikk sendt han igjennom sikkerhetskontrollen hvor han fant ut at han skulle snu. Prøvde å returnere han, men vekterene bare vinket på meg. " De pleier å komme til slutt." Vel, de kjenner ikke min sønn tenkte jeg og prøvde å si at da stikker han av med panikk i stemmen. De bare fortsatte å vinke. Blek om nebbet og med tårer i øynene gikk jeg igjennom. I motsetning til Snipp har jeg nemlig respekt for autoriteter som for eksempel vektere i sikkerhetskontrollen. Så da stod jeg på innsiden og han på utsiden av sikkerhetskontrollen... Leeeeeeenge! En hel liten evighet føltes det som. Takk og lov for at det var på Kjevik og ikke Flesland og at vekterne var like hyggelige og vennlige som sørlendinger pleier å være! Hadde det vært på Flesland hadde vekterne eksplodert i sinne og i tillegg er det jo en hel del flere mennesker som passerer gjennom slusene der. På Kjevik passerte det to den tiden vi stod der.

Til slutt bar det heldigvis hjem med nok et minifly. Gjennom skyer, snøbyger og turbulens fant vi endelig Flesland og landet trygt.. puh..

Vi har selvfølgelig vært i Kristiansand. På sjørøverweekend i Dyreparken og Abra Havn! Et must for små og store sjørøvere og Sunnivaer å ha dette som reisemål. Vi skal definitivt tilbake med hele familien! :) Jeg er alt for trøtt til å lage et skikkelig innlegg i kveld, i tillegg nektet pcen å gå på nett så får ikke lagt ut bilder fra speilrefleksen. Har nemlig børstet støv av det også i helgen og innser at jeg trenger et nytt ;) Dere får derfor bare noen litt kjipe mobilbilder i denne omgang! Takk for turen, M! Gleder meg allerede til Paris og Disney om fire år :)

fredag 5. april 2013

Drømmelykke på tur

I går kveld pakket jeg og Snipp kofferten og grytidlig i dag dro vi på en lenge planlagt tur. Transportmiddelet ble et minifly og flyskrekken var i ferd med å overvelde meg. Heldigvis gikk det veldig bra og vi kom helskinnet fram til målet. Nå er vi utslitt etter en lang, lang dag og det er snart tid for sengen for de voksne også til tross for at klokken bare er ti! Må bare se hvem som ryker i Idol! Svaret på hvor vi er kommer nok i et lengre innlegg, i mellomtiden er det helt lov å tippe! ;)

torsdag 4. april 2013

Hasselnøttlatte

Tenkte jeg skulle dele oppskriften på min favorittkaffe med dere! Hasselnøttlatte som man med enkle grep kan gjøre om til en hasselnøttcappucino.

Man trenger:
Ca 2 dl hasselnøttmelk
En shot espresso kaffe
Kanel

Hvor får man tak i hasselnøttmelk da lurer du kanskje på? Enkelt! Man lager den selv! Jeg har nevnt det før, men nå tenkte jeg å gjøre et forsøk på å vise det i bilder.

Man ta altså 1 del nøtter og 2-2,5 deler vann. Alt etter hvor sterk smak en vil ha. La nøttene ligge i litt vann en liten stund. 30-60 minutter. Finn så fram en blender, stavmikser eller lignende. Kjør nøtter og vann til nøttene er knust.

Sil så gjennom et kjøkkenhåndkle, sil eller nøttemelkspose. Klem godt ut væsken slik at du er sikker på du får med deg all melken.

Massen du har til overs kalles nøttepulp, denne kan man ta vare på. Man kan tørke det og deretter male det til mel eller bruke det i kaker eller muffins. Jeg har mitt foreløpig i fryseren og sparer det til senere bruk.

Lag så en espressoshot. Jeg bruker nescafe pulver, men har man en kaffemaskin så kan man selvfølgelig lage shoten slik også. Varm opp melken, hell i glass og hell så over kaffen. Voila!

På toppen har jeg strødd litt kakao og kanel. Kanel er godt for det meste og passer perfekt på toppen. Les mer om helseeffekten av kanel her ( engelsk). Vil man lage cappucino er framgangsmåten den samme bortsett fra at man visper i melken mens den varmes slik at den skummer. Har man ikke nøttemelk kan man helt fint bruke vanlig melk når man lager disse to. Prøv for eksempel en cappucino med to spiseskjeer appelsinjuice i? Du kan oppleve at nøttemelken og kaffen skiller seg, det er helt normalt, en lett omrøring så er det problemet løst! :)

Da er det bare å nyte en deilig kaffekopp!

Ps. Drømmelykke ekspanderer virksomheten og er nå på facebook! Stikk innom og lik meg da vel ;) https://www.facebook.com/drommelykke

onsdag 3. april 2013

Sunn kake og sånn..

Etter trening i går hadde jeg plutselig mye energi som måtte plasseres en plass. Jeg bestemte meg derfor for å gjøre et forsøk på å lage kokosmel. Jeg har forsøkt en gang før, men det gikk heller dårlig.  Det er mye olje i kokos så da jeg forsøkte å male bare kokosen ble det bare en grøt. Denne gangen skulle jeg derfor være litt lurere og hadde planlagt prosessen bedre.

Først kjørte jeg kokosflakene sammen med litt vann i en stavmikser ( 1 del kokos, 2 deler vann) for å prøve å få ut litt av fettet. Jeg silte vannet gjennom et kjøkkenhåndkle og klemte tilslutt ut alt vannet. Da sitter man igjen med en fin kokosmelk og en masse. Denne massen tørket jeg i ovnen ( jeg brukte 100 grader siden jeg hadde dårlig til, ideelt sett bør det ikke være mer enn 50 grader). Døren stod åpen for å slippe ut fukt. Da det var sånn noen lunde tørt, jeg er ikke kjent for å ha verdens beste tålmodighet, kjørte jeg det på nytt i stavmikseren.

Okei.. så ble det ikke helt mel, men det ble i alle fall finere enn hva det var! Neste gang skal jeg ikke bruke stavmikser, men kanskje en blender på samme måte som når jeg lager nøttemelk. Jeg skal også la det får stå litt lenger i ovnen.

Hva skal man så gjøre med dette melet? Jo, man baker en mikrokake!

Jeg brukte:
1 egg ( ja, jeg brukte hele!)
1 dl kokosmel
1 ts bakepulver
1 ts kokosnektar ( her kan man bruke litt sukrin, eller annen type sirup, evt sukker)
En klype vaniljepulver ( kan byttes ut med noen dråper vaniljeessens)
Et halv eple i biter
Litt kanel på toppen

Bland sammen til du får en deigete masse. Blir det for tjukt kan du tilsette litt vann. Ha det i en skål med plast over og sett i mikroen i ca 40 sekunder. Her må en tilpasse litt etter hvilken type micro en har.

Det ser kanskje ikke veldig godt ut, men det hadde faktisk veldig eplekake både smak og konsistens! Orginaloppskriften finner dere her . Ser ikke helt likt ut, men men..

Kokosmelken kan en for eksempel bruke til å lage seg havregrynsgrøt til frokost. Det gjorde jeg! Jeg brukte også resten av eplet og tilsatte litt cottage cheese. Nam. Ved siden av koste jeg meg med en kopp hjemmelaget sitron/ingefær te.

 
Huhei! Nå er vi på vei mot bikinisesongen med friskt mot! :D

Ha en strålende dag folkens! :)


tirsdag 2. april 2013

Endelig hverdag

Det føltes faktisk litt godt å være tilbake i normale tilstander igjen i dag. Selv om dagen startet med et ekstra stort flyttelass som skulle leveres i barnehagen sammen med ungene. Alt må hjem for en vask under slike høytider må vite!

Jeg kjente jeg var mer enn klar for en treningsøkt i dag. Nå har jo julen vart til påske så på tide med et nytt og bedre liv. Dette bestemmer jeg meg for hver søndag, men siden det var mandag i går når jeg bestemte meg for det så blir det kanskje virkeliggjort denne gangen?? Fikk meg i alle fall en god helkroppsøkt! :) Til tross for at de har flyttet rundt på ting i løpet av påsken og min lille faste krok var skvist for plass av store apparater. Siden den i tillegg var okkupert av fnisete jenter og hormonbombe gutter måtte jeg driste meg inn på det o' skumle vektrommet. Jeg listet meg inn i håp om å ikke bli sett og det tror jeg gikk bra! Selv om jeg følte alle sjekket ut den feile teknikken min så tror jeg egentlig de fleste var opptatt med sitt. Der inne trente de i alle fall!

Økten min ble som følger:
Beinpress
Utfall
Strake markløft
Nedtrekk
Skråbenk m/vektstang
Sittende skulderpress
Stående sidehev
Bicepscurl
Franskpress

Har du lyst til å prøve disse øvelsene, men usikker på hva de er? De fleste er kjente så bruk google! Der finner du både videoer og bilder av øvelsene.

Sånn fant jeg en ny skulderøvelse jeg vil prøve. Men siden den bestod av flere øvelser fant jeg bare en video. Jeg pleier å dra med meg bilder på ark når jeg trener for å huske øvelsen, men en hel film ble litt verre. Så hva gjør Drømmelykke da? Jo.. hun tegner! Og plutselig skjønner jeg hvorfor jeg ikke fikk S i tegning på ungdomsskolen! Jepp- for så gammel er jeg at vi ble gradert etter alfabetet og ikke etter tallsystemet!

Klarer dere å se hvordan øvelsene skal gjøres? Og nei, jeg blir ikke fornærmet om dere sier nei! :)