mandag 11. mai 2015

Fotballtur til Liverpool

Liverpool..

... byen hvor voksne menn blir gutter igjen...
...der jentene går i miniskjørt og høye hæler selv om det er så kaldt at de blir blå...
...byen hvor det føles som om du går mot folkemengden uansett hvilken vei du går...
...hvor det jevnt over lukter litt promp på grunn av alle turistmagene som ikke er tilvent erter og bønner...
...byen hvor klimaet er svært skiftende. Husk derfor både ull og shorts...
...stedet hvor du alltid føler deg hjemme. Er du lost er det alltid noen som spør om de kan hjelpe...


Albert Dock


Det begynner allerede på flyplassen. Mennene som skal til Liverpool for å få drømmen sin oppfylt kan lett plukkes ut. Smilet sitter løst og du kan skimte sommerfuglene utenpå kroppen. Forventningene er skyhøye. Kjærester, koner og barn har de forlatt hjemme. Som kompensasjon skal de i løpet av turen legge igjen tusenvis av kroner i en eller flere av LFC butikkene på gaver til de hjemme. Sjelden har jeg sett menn så entusiastiske i en shopping situasjon!Noen få menn har kone eller familie med. Slik som min mann hadde nå. Som en sånn supporterkone føler du deg litt ensom på direkteflyet til Manchester en sen fredagskveld. For der er det jammen ikke mange av det kvinnelige kjønn! Om mannen din spør bør du likevel bli med. Ta gjerne med hele familien! Liverpool kan by på så uendelig mye mer enn fotball. De har Beatles, de har shopping, de har arkitektur og masse historie. For barn kan noen timer lett bli slått i hjel på World Museum hvor de blant annet har både akvarier og dinosaurutstilling. Sentrumkjernen er liten og du kan komme deg til fots fra en ende til den andre i løpet av et lite kvarter. Det er med andre ord en by som man enkelt finner frem i.

Dinosaur på World Museum

Når helgen er over møter du garantert  igjen mange av de samme ansiktene som du så på veien til. De føles litt som gamle kjente. Det er et slags fellesskap. Vi har sett Liverpool vinne på Anfield sammen. Ansiktene er kanskje litt mer slitne og trøtte, men likevel lykkelige. Adrenalinet raser fortsatt gjennom kroppen. De har masse som skal fortelles til alle hjemme. Ikke minst gleder de seg til ansiktsuttrykket på ungene når drakter merket med Coutinho, Henderson, Sterling, Mignolet og andre helter skal deles ut. Spesielt gleder de seg kanskje til å vise konene at de endelig engasjerer seg i innredning. Skilt, bilder, sengetøy og klokker. Tipper konen blir kjempeglad! :) 

Utsikten fra rommet vårt på Albert DockJeg kan bare si: Liverpool i mitt hjerte. We' ll be back! :)


2 kommentarer:

 1. Åhhh så missunnelig !! :) Heldigen :) Samboeren min har vert liverpool fan hele livet, og etter 13 års samboerskap, er det umulig å ikkje bli smittet hehe... Men ennå har ingen av oss vert der borte, så det står høyt på ønskelisten ;) Håper det ikkje blir veldig lenge til ! Så takk, dette var kjekt å lese !
  Riktig god helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det anbefales altså! Dette var min andre gang :-) Jeg har vært Liverpool fan i 20 år ( hjelp! Nå følte jeg meg gammel!) så øyet blir vått og hjertet pumper litt ekstra når jeg er på Anfield ;-) En slik tur er absolutt verdt hver krone!

   Slett