fredag 29. mars 2013

Drømmelykkes påsketips #1

Vi har bypåske i år og har i den forbindelse oppdaget noe nytt som vi (jeg?) håper skal bli en ny hobby! Etter tips fra en venninne testet vi i går Geocaching. Det er en slags skattejakt hvor en legger inn koordinater på en gps og deretter går mot dette målet. Når en er vel framme må en løfte på både busker, mose og steiner for å finne den skjulte skatten. Dette passer både for de med og uten barn for det er spenning for store og små :). Syns du det er vanskelig å komme deg ut, eller er det store protester fra de små når du foreslår at dere skal gå en tur? Da er dette perfekt. Til og med bonusen på 12 ble med uten problemer! Kanskje du er som meg og har lyst til å være mer ute sammen med barn, men syns ikke det er veldig kult å sitte på lekeplassen å se på barna som leker? Igjen- dette er perfekt!

Så.. hvordan kommer du i gang?

1. Registrer deg inne på www.geocaching.com. Et basic medlemskap er gratis, men du får da bare lastet ned 3 cacher per døgn. Et premium medlemskap koster 30 $ per år. Du må registrere deg for å få koordinater.
2. Du må ha en gps eller du kan gjøre som meg å bruke en app. Jeg testet appen CacheSense i går og den fungerer fint! Da har du alt på mobilen og kan lett søke opp en ny skatt når du er ute. Demo versjonen kan du teste gratis i 30 dager. Fullversjonen koster ca 30 kroner. Greit å bruke demoen mens man tester ut om dette er noe en kan tenke seg å gjøre flere ganger.
3. Da er det bare å komme seg ut! :-)

Cachene har ulik vanskelighetsgrad. Noen er i skogen eller på fjellet, men noen ligger også i tettbebygd strøk. Vi oppdaget plutselig en rett nede i veien her. Dessverre klarte vi ikke lokalisere boksen med loggen i. En skriver seg inn i loggen som skal ligge i boksen når en har funnet denne. En må også registrere dette på profilen sin. Boksene kan være både store og små og de inneholder gjerne bytteting sånn at barna kan ta med seg små leker som de kan bytte i boksen! En ekstra skatt med andre ord.

Skulle selvsagt vist dere bilder av vår skatt, men glemte å ta bilde av den første og de to andre fant vi rett og slett ikke! Har nå fått et tips så må nok tilbake på sted nummer to for å lete litt bedre ;) Men som dere kan se på bildene så var det god stemning likevel. Til og med litt snø fant vi!

God jakt og gi meg et ord om du registrerer deg som geocacher så kanskje vi kan bli venner?

2 kommentarer:

  1. Veldig bra! Vi er med på neste skattejakt! Hilsen venninnen.

    SvarSlett