fredag 29. mars 2013

Drømmelykkes påsketips # 2

Når ungene er lagt er det på tide å finne fram rødvinen, sjokoladen og en god bok! Så jeg tenkte å bidra med noen litteraturtips! Nå tenker dere sikkert at det er et tips som kommer litt sent. For kanskje sitter du på et fjell uten tilgang til butikk i morgen... Men fortvil ikke! Jeg har tipset til deg også :) I alle fall så lenge du har tilgang til en smarttelefon og forhåpentligvis et trådløst nett. Jeg leser nemlig de fleste bøkene mine på mobilen! Den har jeg alltid med meg og er lett å finne fram overalt. I tillegg husker den hvor jeg er til enhver tid! Jeg bruker kindle appen til engelske bøker og ARK appen til norske bøker. Kindle laster ned bøkene fra Amazon i selve appen , mens ARK bruker du til å åpne bøker fra forskjellige steder. Norske e-bøker får du på de fleste bokhandlere på nett, men jeg bruker stortsett digitalbok.no

Dersom du har lest fifty shades og likte de kan jeg anbefale flere serier i samme sjanger:

Crossfire serien: Denne finnes også på norsk, men jeg har bare lest den på engelsk. Kun utgitt to bøker. De sier den er bedre skrevet, men blir litt for mye falsk drama for min del.. er en triologi, men bare kommet ut to bøker (kindle)
Gabriel's inferno og Gabriel's rapture: Her er det også bare kommet to bøker i en triologi. Litt typisk forelska i læreren historie, men hever seg noen hakk etter hvert og jeg bare MÅTTE lese videre for å se hva som skjedde på neste side, neste kapittel, neste bok og fortvilelse da jeg oppdaget at tredje bok ikke kommer før i desember! (kindle)


Avalon- serien: Nok en triologi hvor siste bok ikke er utgitt. En del grader hottere enn fifty shades og anbefales ikke om man ble flau av å høre om fifty shades eller av å lese denne.. (kindle)

Nattmannens datter: Dette er en norsk serie hvor handlingen foregår i Bergen på 1700 tallet. For alle i Bergen er denne nesten et must da forfatteren har gjort et enormt research arbeid rundt Bergens historie. Historiedelen er nesten like spennende som selve fortellingen! Hver gang jeg går i Bergen nå tar jeg meg i å se etter disse historiske stedene det blir fortalt om og ikke minst forestille meg hvordan det så ut! ( digitalbok)

Camilla Läckberg: Om man liker god krim er disse en drøm! Jeg elsker denne forfatteren og gleder meg til hver bok. Hovedpersonene, et ektepar hvor hun er forfatter og han er politi, løser det mystiske dødsfallene som til stadig vekk oppstår på et ellers svært idyllisk feriested i Sverige. Disse har jeg bare lest i papirutgave.

Dersom du liker lettleste bøker som gir god stemning vil jeg anbefale Marian Keyes eller Sophie Kinsella. Begge disse skriver om kvinner som havner opp i romantiske ufører som de fleste kvinner kan kjenne seg igjen i. Jeg humrer, ler og koser meg gjennom disse bøkene. Om du har lyst til å øve deg på å lese engelsk er disse ypperlig til et slikt formål. Jeg leser hovedsaklig engelskspråklige bøker på engelsk da jeg syns norsk oversettelse ofte dreper litt av språket.

Prismessig pleier jeg å betale maks 90 kroner for en bok hos Amazon, men mange er rimeligere enn det også. På norsk koster bøkene stortsett det samme som en vanlig bok fordi det er moms på e-bøker, men ikke på papirbøker. Har du lyst til å teste e-bøker kan jeg tipse om at bok nummer en i Nattmannens datter er gratis ;)

Akkurat nå leser jeg selv The host av Stephenie Meyer. Samme forfatter som har skrevet Twilight sagaen. Jeg leser mye og kunne skrevet ti innlegg om bare bøker så det finnes nok mange anbefalte bøker som jeg ikke har tatt med her, men dette er en kombinasjon av mine desiderte favoritter og det siste jeg har lest. Om du har noen anbefalinger så kom gjerne med de i kommentarfeltet! :) Jeg har alltid tid til en god bok.

God leselyst!

( ps. Jeg er dessverre ikke sponset av verken digitalbok eller amazon. Alle bilder er lånt fra google, amazon eller digitalbok)

4 kommentarer:

 1. sv;

  Haha, uff da! Skal ikke skryte på meg noe grønne fingrer, bare sånn det er sagt!!! Men det ser ut til at enkelte ting hos meg gror:p Har faktisk hatt en orkide i 5 år nå, og den blomstrer også, haha!

  God påske til deg også! :D

  SvarSlett
 2. Oi, Drømmelykke er high tech! Lese bøker på mobilen!!?
  Jeg sliter sånn med å finne tid til bøker (og blader).. i god tro har jeg kjøpt 50shades, den ligger støvete på nattbordet. Er den bra forressten? På fjellet leste jeg 1/3 av "Energityver"!! Anbefalt av min svigerinne.. interessant nok, men så er det bleie, og mat, og soving, og bleie, og mat, og soving..
  Nydelig header du har fått deg, LOVE IT!! <3

  SvarSlett
 3. Er liksom it-utdannet så må henge med i svingene ;) Dog ikke webdesigner, noe jeg gjerne skulle vært i disse tider! Når mine var babyer leste jeg faktisk mest! De hang jo som limt til meieriet og så hadde jeg boken i andre. Tenk så mye lettere det hadde vært med en bok på mobilen da!

  Ikke helt sikker på om du spør rett person angående fifty shades- jeg har lest alle tre bøkene nesten fire ganger... kremt.. trenger vel ikke utdype hva jeg mener ;)

  Headeren er epletreet som står i hagen hvor jeg vokste opp. Liker også det bildet veldig godt! Litt nostalgisk siden tauet er dissen min bestefar hengte opp til meg som liten. Nå bruker guttene mine den! <3

  SvarSlett
 4. Akkurat, så du er it-dame du!!;-) Ser den med amming og boklesing, for jeg drar jo frem mobilen ved amming .. men det er ikke en bok jeg leser.. Nå gikk det opp for meg at sosiale medier har drept bokormen i meg.. Huff.
  Men 50shades skal jeg få børstet støvet av nå hører jeg!! ;-)
  Ja det var absolutt noe nostalgisk ved bildet! Helt nydelig!!

  SvarSlett