Til tross for lunken anmeldelse hos de små vil jeg likevel dele oppskriften med dere!
300 gr havregryn
100 gr sesamfrø
50 gr linfrø
50 gr solsikkefrø
150 gr mandler
Males til mel. Om man ønsker større biter av mandler kan man hakke disse opp for seg selv.
1 kg siktet spelt
1 pk gjær
1 liter lunkent vann
1dl olje
1 stor skje honning ( eller annen søtning)
Salt etter ønske
Blant alt sammen. Deigen skal være klissete og ikke slippe bollen slik vanlig brøddeig gjør. Eltes lett med sleiv i bakebollen før en spar det over i brødformer. Jeg fikk tre brød ut av denne deigen. Heves en time under plast.
Stekes i ovn på 200 grader i ca 50 minutter.
Brødet ble saftig og jeg har ikke hatt vondt i magen slik jeg vanligvis får av brød disse dagene hvor jeg har spist dette brødet så jeg kommer nok til å lage dette igjen. Til tross for at det ikke var ungene sin favoritt :) Nok et pluss er at det metter mye bedre enn butikkbrødene. Hurra for det!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar