onsdag 15. april 2015

Sorg. Savn. Livet.

Kjære bestemor og bestefar.

Så gjerne jeg skulle ønske dere fortsatt var her. Hver eneste dag savner jeg dere. Selv om du, bestemor, har vært borte lenge. Det er så mye mer vi skulle ha gjort. Så mye vi skulle ha snakket om. Ingenting er som det var. Uten dere er vi annerledes. Kanskje er vi sterkere fordi vi har mistet det umistelige? 

Dere var kjernen. Opphavet.  De vi samlet oss rundt. Når vi lurte på noe vi selv ikke kunne svare på var det dere vi spurte, og dere hadde svar. Du, bestefar, var opptatt av biler. Nye biler ble vurdert, studert og beundret. Jeg tror du hadde likt vår nye bil. Du var den første jeg tenkte på, men så kom jeg på at du ikke lenger er her med oss. 

Heldigvis har vi bilder, filmer og minner som vi kan hente frem. Jeg ser mennesker som smiler og ler. De er lykkelig. Det er oss. En svunnen tid som vi nesten ikke husker. For det er så lenge siden. Eller, er det ikke det? Tiden er evig, men samtidig kort. Vi sier vi har så dårlig tid, likevel tror vi at vi har uendelig av den. Vi har ikke tid til å hilse på. Vi har ikke tid til å være en venn. Vi har ikke tid til å spørre om alt vi lurer på. Det kan vi gjøre senere. Men så, plutselig, er det for sent. For det er livet. Vi vet aldri når det er for sent. 

Takk for alt dere var bestemor og bestefar. Jeg lover at jeg skal huske, og at jeg skal bli flinkere til å forvalte tiden. Jeg lover at jeg skal leve. // Del gjerne om du har noen du gjerne skulle hatt mer tid sammen med.4 kommentarer:

 1. Så vakkert og sterkt !
  Min "besto", farmor, er den eneste av besteforeldrene mine eg husker.
  Og savner desto mer, selv om hun døde for 18 år siden !
  Savn har ingen alder eller tidsbegrensning!
  Varm klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sant Åshild! :-) Det kommer plutselige øyeblikk hvor man bare lammes av sorg og skulle gitt alt for bare litt mer tid. Mitt sår er fortsatt ferskt. Han var den siste i den generasjonen så nå er jeg liksom nesteldste generasjon. Det er mest rart :-)
   Takk for klemmen og klem tilbake!

   Slett
 2. Så vakkert! Godt du har gode minner :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gode minner er godt å ha når savnet står som sterkest så veldig glad for de! De skal lukkes inn i hjertet og tas godt vare på :-)

   Slett