tirsdag 13. august 2013

Mammaer har også dårlige dager


Kjære guttene mine.

I seks og et halvt år har jeg fått være mamma. Ja, jeg har fått være, for det er ingen selvfølge. I gode og vonde dager. Heldigvis mest gode. Å være mamma ( eller pappa for den saks skyld) er ikke alltid lett. Jeg husker ikke hva jeg gjorde uten dere, men det var nok en god del roligere ettermiddager. Kanskje sov jeg litt når jeg kom hjem fra jobb? Kanskje spiste jeg middag, eller kanskje ikke? Kanskje gjorde jeg ingenting? Nå vet jeg nesten ikke hva ingenting er. Det var natten vi ikke sov på grunn av at Snute hadde mareritt, vi kranglet om støvler eller joggesko, jeg rakk ikke toget og det kokte på jobb. Mamma blir sliten av sånt. På slike dager burde dere fått mammafri og jeg drømmer litt om ingenting. Men rekker bare å drømme et lite sekund.

"Mamma. MAMMA. M.A.M.M.A!" Du, Snapp, har noe viktig du vil si. I samme øyeblikk klatrer Snute opp på øverste punkt i huset og skal hoppe. Snipp kommer som en virvelvind inn døren. " Jeg må tisse. Jeg må bæsje. Jeg må ha hjelmen min. Jeg må ha vann NÅ!" Å som jeg gjerne skulle hatt litt mer tid til å bare høre på deg, Snapp, men Snute må reddes. Så kan jeg lytte. Mammahjertet knirker litt da du blir lei av å vente og begynner å leke med bilene dine.

En typisk dårlig dag for mamma. På dårlige dager er samvittigheten verst. Jeg skulle vært mer tålmodig, hatt mer tid, hatt flere armer. Jeg strekker ikke til med å være mamma, husmor og yrkesaktiv. Jeg vil være ingenting. Jeg håper dere ikke merker det. Det er jo ikke deres skyld at jeg har en dårlig dag. Det hender likevel jeg må si unnskyld fordi stemmen min var sint uten at jeg egentlig mente det. Uansett hvor sliten jeg er så betyr dere alt. Jeg elsker dere! Ville gått gjennom ild og vann om jeg måtte.

Når roen senker seg og vi kryper ned i sofaen for å se barne- tv skjer det magiske. Dere krangler om å få sitte ved siden av meg. Jeg har fanget fullt og jeg skjønner hvor rik jeg er. Snute ler sin herlige barnelatter når jeg kiler han i nakken. Snapp lener hodet sitt mot skulderen min og stryker meg på armen. Stolt observerer jeg Snipp som løser en vanskelig bane på et strategispill på mobilen min. Herlighet så heldig jeg er som er mammaen deres!

Når nattakoser og " jeg er glad i deg" er delt ut til alle tre svulmer mammahjertet mens jeg tenker at jeg ville ikke byttet ut dette til fordel for ingenting mot alt i verden. De dårlige dagene er definitivt mye bedre nå som jeg er mamma. Takk for at dere er til!

Klem fra mammaen deres <3


6 kommentarer:

 1. Helt tårer i øynene! Du er så flink Linda!
  Hilsen Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anette! Hadde faktisk ikke tenkt å publisere dette så da er det kjekt med sånne tilbakemeldinger :)

   Slett
 2. Heisann. Det gikk rett i hjerte Linda. Du er kjempeflink til å skrive. Klem fra verdens heldigste bestemor

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære verdens heldigste bestemor. Det er vi som er heldige som har deg! <3 Stor klem :)

   Slett
 3. Så bra at du delte det med oss. Jeg leste med klump i halsen. Jeg jobber i barnehage og tar det med meg, når jeg skal møte masse slitne foreldre som i full fart skal hente eller bringe.
  Mammalivet mitt har heldigvis roet seg med to utflyttede og bare en sjølgående 11 åring hjemme :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenker mye på det på sånne travle dager... årene går så fort og plutselig er de store. Må minne meg selv på at jeg må nyte denne tiden! :) Veldig kjekt at noen kan ha nytte av mine tankefulle skriblerier! :)

   Slett