søndag 20. januar 2013

Mammarefleksjoner..

Nå er ikke denne bloggen kun om trening og kosthold, men helheten av et bedre liv og helse, med andre ord et harmonisk liv. Det inkluderer også mammarollen. Der ligger det mange grunner til bekymring, irritasjon og frustrasjon. Ingen av disse hører sammen med et harmonisk liv. Så i dag var jeg innom Jona, med den fine bloggen Tyskertøsa. Hun har skrevet et innlegg om "the idle parent" ( passive foreldre), det ga meg en liten vekker.
Passiv foreldre er i denne forståelsen positivt ment. I dag er gjerne fullbooket med aktiviteter fra de er ganske små. Er det ikke organisert så er det vi foreldre som setter i gang med aktiviteter. Tegne, male osv. Ofte er det vi som har styringen, vi trekker oss ikke unna og lar de få leke i fred. Meg for eksempel... Jeg blir en sinnamamma og nei-mamma! Ikke gjør ditt eller gjør datt og til slutt blir ungene sur og lei. Det som i mitt hode skulle bli perfekt og super koselig ender bare i en tragedie, tårer og frustrasjon.
Jeg er en sånn mamma som streber så hardt etter å være perfekt at jeg rett og slett sliter meg ut på det! Jeg skal være en perfekt mamma, kone, kollega, husmor, venninne- helst skulle jeg ha bakt, sydd, strikket, trent litt hver dag og på toppen av det hele skulle jeg hatt overskudd til mann og barn også. Det hele ender som oftest i katastrofe med meg som en slags sakkosekk på sofaen når ungene er lagt.
Perfeksjonismen min råder også over den stakkars mannen min- ingenting han gjør når opp til min standard- så nå har han bare gitt opp og der har jeg bare meg selv å takke for at all klesvask, rydding og husvask er blitt mitt ansvar! Livredd for rot og gris er jeg også så noen ganger må jeg ta meg selv i å unngå aktiviteter som kanskje nettopp kan føre til det..
Så i dag bestemte jeg meg for å være litt idle parent og se hvordan det gikk. Sjelden har jeg fått så mye hjelp og kos, sjelden har jeg hatt så fornøyde barn som helt tydelig har kjent mestringsfølelsen fordi neimammaen har holdt seg borte! Det hendte jeg måtte trekke pusten dypt noen ganger og bite tenna sammen, men alt i alt gikk det veldig bra! Oppvasken ble unnagjort av Snipp, lykkelige barnehender ble full av glassmaling og kjeksene jeg laget ble dynket i soyasaus... Men sintemammaen var heldigvis fraværende uansett! Og med tanke på snusslutten er det jammen imponerende! :)
Så fra nå av skal jeg bli en passiv tilstedeværende mamma! Så takk, Jona, for at du delte dette på bloggen din! :) Jeg håper dette kan hjelpe meg til å finne mitt indre harmoniske sted som jeg innbiller meg ser ut som under her :) Bilde er lånt fra google..

2 kommentarer:

 1. Så utrolig flott å lese at dere hadde en sånn fin dag! Måtte det bli mange herlige passiv-mamma dager fremover!

  Og respect for snus-slutten.
  Hilsen en eks-snusmisbruker ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fortsatt litt blandet følelse for snus-slutten, men blir lettere for hver dag! I begynnelsen kranglet jeg voldsomt med hjernen for den sa ja og jeg så nei! Nå begynner vi heldigvis å bli mer enig ;)

   Som jeg sa til DiaperDivaDiary, stor stas at dere to som to av mine favoritter ble de første til å kommentere her inne! :)Made my day å våkne opp til det!

   Slett