onsdag 6. februar 2013

Grønn snacks?

Kjenner stressnivået når nye høyder med all denne bursdagsfeiring og kroppen sier den trenger hvile. Sover i tillegg svært dårlig om natten.. er nok en kombinasjon av flere ting, men skylder en hel del på snusen! Blir derfor smått med trening, men kommer sterkt tilbake! :)

Tenkte å dele en oppskrift med dere. Grønnkålchips! Om du tenker ÆSJ nå så bør du lese videre! Det smaker ikke chips så jeg vil ikke kalle det et substitutt for det. Forvent heller ikke tilsvarende smak. Det kalles rett og slett chips fordi det blir sprøtt som chips. Fordelen med det er at det inneholder MYE mer næring enn chips!

Du trenger:
Blader av fire bunter grønnkål
3 dl cashewnøtter ( bløtlagt en times tid)
Hvitløksfedd eller hvitøkspulver
Pepper
Havsalt ( gjerne himalayasalt om du har!)
Litt sitronsaft
5 ss næringsgjær

Slik gjør du:
Blend alle ingrediensene bortsett fra næringsgjær og grønnkål. Smak til meg sitronsaft og krydder. Masser grøten du får godt inn i grønnkålen. Spre grønnkålen utover et stekebrett og strø næringsgjæren over. Tørk i ovn på 50 grader for å bevare mest mulig av næringsstoffene. Om du ikke er opptatt av det kan du bruke høyere varme. Orginal oppskriften finner du her. Her finner du også andre varianter av grønnkålchips.

Så litt fakta. Næringsgjær får du kjøpt på helsekost eller på for eksempel iherb. På engelsk heter det nutrition yeast og det må ikke forveksles med ølgjær! Gir en osteaktig smak som i tillegg til næringsinnholdet gjør at den er populær hos veganer som ikke kan spise vanlig ost. Den inneholder alle de essensielle aminosyrer, ulike b-vitaminer, zink, magnesium og krom. Bra produkt med andre ord! Når det gjelder grønnkål så er dette en supergrønnsak som vil si at den er svært rik på vitaminer og mineraler. I tillegg er den kalorifattig. Et ekstra pluss er at kreftceller skyr grønnkål! Greit å vite for oss som er skaphypokonder! Vil du lese mer om grønnkål og få flere oppskrifter kan du kikke her.

Jeg syns grønnkålchips gjør seg godt både alene og sammen med andre ting. En favoritt hos meg er speltlompe med grønnkålchips og for eksempel skinke. Nam! Absolutt verdt et forsøk :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar