fredag 12. juli 2013

Sommerferie

Da sparker vi i gang årets sommerferie! Siste innsats på jobb er gjort, Snipp har hatt sin aller siste dag i barnehagen og roen har senket seg. I alle fall så mye ro som en kan forvente å ha med barn i huset.

I år har vi ingen planlagt ferie. Ting skal tas på sparket og vi skal gjøre akkurat det vi har lyst til og føler for. Det vil si. Om man ser bort fra prosjekt hage som er på gang..


Lykken var stor den dagen vi kjøpte hus med hage. Overgangen fra blokkleilighet og blomsterkasse på terrassen ( hvor blomstrene forøvrig var døde etter to dager) til svær hage skulle bli fantastisk! Åh som jeg gledet meg til å forme hagen, grave i jorden og se det spire og gro i alle slags farger. Vel.. det var helt til jeg oppdaget alle de seks, åtte og tusenbeinete krypene som lever i jorden. Æsj. Vi begynte så vidt i fjor sommer. Da ble unnskyldningen at vi skulle vente og se hva som kom opp. Var det noe fint vi burde ta vare på? Eh.. nei. Så da skulle vi ordne hagen i år. 

Det første vi ble enige om var at hekken som snart dekker hele hagen måtte bort. No problem. Mannen klippet den først helt ned. Allerede da kom første utfordring. Hvor skulle vi gjøre av alle grenene? Og hvordan skulle vi få de bort? Så på mandag kjøpte vi kompostkvern. Vi kvernet og kvernet, men haugen ble ikke mindre. Til slutt ble mannen lei og bar grenene bort... Sikkert til naboenes glede da en kompostkvern bråker noe helt vannvittig. Neste utfordring lot ikke vente på seg. Aner dere hvor lange røtter en slik hekk har? Herre min hatt! Stakkars mannen holdt på i timesvis! Spadde opp røtter og jord. Jeg kjørte trillebår. Lass på lass. Fikk i alle fall bevist at jeg har fått litt muskler! Tidligere hadde jeg lett overlatt sånt arbeid til mannen.

Dette fikk altså mannen gjort. Ser kjempebra ut, ikke sant? :)


 Helt til vi snur kameravinkelen.. jeg kan love at det fortsetter utenfor bildet også!


Mye godt arbeid foran oss med andre ord. Til slutt blir det nok veldig bra. I mellomtiden blir det husmortrim med graving, hakking og kjøring av trillebår. Har allerede antydning til gangsperr i venstre lår.

Å kjøre trillebår er kjekt for både store og små.

Så er det bare å krysse fingrene for at det blir bra vær de neste ukene... I dag var det heldigvis litt sol så fikk røsket opp litt viltvoksende hekk!


God ferie og god helg! :)
2 kommentarer:

  1. Ser ut som om det er bra at dere ikke har så mye planlagt for ferien da.... :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe.. Hø? Skjønner ikke hva du mener? ;) Blir litt som med gutten som endte opp med en brødfjøl. I sommer skal hagen bli SÅ flott! Gjerde, platting, nye planter osv.. Yeah! Nå er det nedgradert til: håper vi blir ferdig med hekken ;)

      Slett